10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΟ 2010

Αγαπητό μου (που λέει ο λόγος) 2010 έμαθα πως σήμερα φεύγεις μια για πάντα από κοντά μας( ευτυχώς!). Σου γράφω για να σε ευχαριστήσω για όλες τις συγκινήσεις και όλα όσα έμαθα κοντά σου. Πράγματα που σίγουρα θα μου χρειαστούν στο μέλλον και φυσικά δεν θα ξεχάσω ποτέ!


  1. Μια νέα γενναία εποχή, μια νέα ζόρικη δεκαετία. Τα νέα παπούτσια μας βγήκαν ένα νούμερο μικρότερο! Αλλά τουλάχιστον αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με λίγα και καλά και αυτό είναι ένα κέρδος!
  2. Η κρίση μας δεν είναι οικονομική αλλά πρωτίστως ηθική. Η καθημερινή βια του αβίωτου βίου και η ανυπαρξία πνευματικών ανθρώπων (μετρημένοι όσοι καθαρά βγήκαν και μίλησαν) το δείχνει περίτρανα. Ξεχωρίζω τον Γραμματικάκη, τον Ράμφο, τον Τερζόπουλο, τον Αγγελάκα, τον Γκοντάρ.
  3. Οι άνθρωποι φαίνονται τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής τους. Αυτό προσδιορίζει και το μέγεθος τους. Το 2010 είχε αρκετές τέτοιες για να καταλάβω τι είναι ο καθένας και κυρίως εγώ. Ελπίζω πως αυτό θα συνεχιστεί και το 2011. Για να συνεχίσω να πιστεύω σε ενδιαφέροντες ανθρώπους!
  4. Κάνω λίστες από 'δω και πέρα μόνο για πλάκα. Μεγάλα κείμενα με ότι παθιάζομαι!
  5. Οι νέες ταινίες είναι ωραίες αλλά οι παλιές κλασικές θα σώσουν την ψυχή μας. Ενθουσιάζομαι λοιπόν που φέτος έζησα με το Inception ή το Single Man, με το Ατενμπεργκ ή τη Χώρα Πρόελευσης αλλά τίποτα δεν με εξαγνίζει και δεν με συγκινεί πιο όμορφα από το Wonderful Life του Κάπρα, το Apartment του Μπίλι Γουάιλντερ ή την Κάλπικη Λίρα του Τζαβέλα
  6. "Αν η Τζειν παντρεύοταν τον Ταρζάν, θα κέρδιζε η γιάγια μου στο κουμκαν"! Και αν η δημιουργική φαντασία 160 ανθρώπων μπορεί να βγάλει ένα θεατρικό παιχνίδι μέσω ραδιοφώνου, facebook και ενός blog που μετά ανεβαίνει στη σκηνή του ΚΘΒΕ τότε τα πάντα είναι πιθανά!
  7. Άφησε την θετική διάθεση σου και την δημιουργικοτητα σου και την Πρωτοβουλία σου ελέυθερη και θα σου βγει και σε καλό! Τόσο που μπορεί να δεις τη "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" με ποδηλάτες, κινήσεις πολιτών, "Σφήνα" δρώμενων, κ.α. και με τους "Thessalonistas" να καθαρίζουν το παιχνίδι!
  8. Μπορείς να ερωτεύεσαι τις πόλεις και τα μέρη που επισκέπτεσαι και ταξιδεύεις. Έχω το Βερολίνο πλέον στην καρδιά μου κι ας κάνει κρύο -15 C, λατρεύω το Δεβελίκι και τη Σάνη για το γαλανό της θάλασσα, την ομορφιά του τοπίου και το ουζάκι τους, τρελένομαι στους μεγάλους δρόμους της Αθήνας.
  9. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράμα από μια ζεστή αγκαλιά! Και δεν υπάρχει πιο πικρή αίσθηση όταν σου λείπει αυτή η ζεστή αγκαλιά!
  10. Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν έχω γράψει και δεν έχω σχολιάσει ούτε μισή λέξη για το χάλι μου, των τελευταίων μηνών. Ας πούμε πως σε αυτή τη σούμα ήρθε η ώρα να γράψω κάτι: Αύριο κλείνω έξι μήνες άνεργος. Σε καμία περίπτωση δεν έμεινα βέβαια άεργος. Αυτό το ιστολόγιο και όλες συνολικα οι ασχολίες μου πιστοποιούν του λόγου το αληθές. Και είμαι επιπλέον, όπως και όλοι οι συνάδελφοι που φύγαμε από την δουλειά μας πριν 6 μήνες αθέλητα, δέσμιος πλέον μιας διαδικασίας-σπιράλ που δεν λέει να τελειώσει και κανένας δεν μας λέει πότε θα τελειώσει. Και φυσικά οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες τρέχουν και δεν μας περιμένουν. Στο μεσοδιάστημα λοιπόν βαθιά αμίλητα νερά. Δεν θα γράψω περισσότερα. Ας ελπίσουμε πως το 2011 θα φανερώσει την λύση. Για την ώρα σκέφτομαι και κλείνω με ένα τραγουδι ενός από τους ακριβούς απόντες του 2010, μιας χρονιάς που μου έμαθε πολλά αλλά περιμένω το 2011 να μάθω περισσότερα. Καλή χρονιά σε όλους!

Σχόλια

Ο χρήστης Roadartist είπε…
Επαναπροσδιορισμός αξιων.. Η ζεστή αγκαλιά, οι αγάπες, η φιλία.. και πόσο τεστάρονται όλα αυτά όταν έρχονται οι δυσκολίες. Καλή δύναμη σε σένα μα και σε όλους, γιατί είναι γενικευμένο το πρόβλημα!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Ο χρήστης igkros είπε…
@ Roadartist

Όσοι δεν μάθουν με λίγα, καλά και αληθινά θα πεινάσουν περισσότερο.

Καλή χρονιά να έχουμε και καλές αντοχές. Να είμαστε γεροί και δυνατοί σε καθετι!
Ο χρήστης elafini είπε…
Μετά από μια βδομάδα φοβερής γρίπης και οικογενειακών πανηγυριών, χαλαρώνω ακούγοντας Olafur Arnalds (και με αργούς ρυθμούς ετοιμάσω τις χρωστούμενες λίστες μου).

Με τους γαλήνιους ήχους του Olafur και τη ληθαργικά γαλήνια διάθεση, σου εύχομαι καλή χρονιά και είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλύτερα.
Ο χρήστης igkros είπε…
@ elafini

Με χαλαρότητα και ραθυμία στην θαλπωρή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τρώγωντας κουραμπιέδες και πίνοντας τσαι έυχομαι και σε σένα Καλό 2011!

Περιμένω την κινηματογραφική λίστα σου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ