ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/12

ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι



Σας έλεγα χτες για το ρουμάνικο "Αν θέλω να σφυρίξω, σφυράω" και την πορεία του στο Βερολίνο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα σε αυτή εδώ την ταινία. Το δεύτερο μεγάλο φαβορί για τη Χρυσή Άρκτο, που τελικά περιορίστηκε σε βραβεία για τις καταπληκτικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών και την κταπληκτική φωτογραφία της παγωμένης Σιβηρίας. Όποις έχει δεί το Μέλι του Καπλάνογλου μπορεί τώρα να καταλάβει πάνω κάτω τι συνέβη στη φετινή Μπερλινάλε. Ο τίτλος της ταινίας στα ρώσικα κρύβει ένα λογοπαίγνιο, που δεν μπορεί να μεταφραστεί δυστυχώς, καθοριστικό για την εξέλιξη της ιστορίας (λέγοντας ουσιαστικά "Πως κατάφερα να ξεγελάσω κάποιον πέρυσι το καλοκαίρι"). Ένα πολιτικό πορτραίτο για τη Ρωσία του σήμερα ή ένα θρίλερ με κάποιες κοινωνικές προεκτάσεις?

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 06/12, 23.00, ID 317
Φ. ΛΙΑΠΠΑ 8/12, 15.30, ID 543

OKTΩΒΡΗΣ των Ντιέγο και Ντανιέλ Βέγα



Το δίλλημα των 23.00 σήμερα είναι ανάμεσα σε αυτή την περουβιανή μαύρη κωμωδία και στην ρώσικη ταινία που σας προανέφεα. Η επιλογή δική σας! Πάντως περουβιανό σινεμά σπάνια βλέπουμε και μάλιστα ταινία που κέρδισε βραβείο στο πιο ψαγμένο τμήμα του φεστιβάλ Κανών (Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής στο Ένα Κάποιο Βλέμμα)

ΣΑΜΠΜΑΡΙΝΟ του Τόμας βίντερμπεργκ



Το όνομα Βιντερμπεργκ είναι εγγύηση από μόνο του. Στην περίπτωση μας ένα ψυχολογικό κοινωνικό δράμα για τις επιλογές και την ηθική συνέχεια των ανθρώπων στους δρόμους της Κοπεγχάγης.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 06/12, 20.30, ID 315
Φ. ΛΙΑΠΠΑ 8/12, 23.00, ID 547


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ