Ο ΤΖΑΦΑΡ ΠΑΝΑΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΠΕΡΛΙΝΑΛΕ 2011!


Τον Ιρανό σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί προσκάλεσε ο διευθυντής της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ για να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. "Ελπίζουμε πως ο Τζαφάρ Παναχί θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και να συμμετέχει στις εργασίες της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ", τόνισε με νόημα ο Κόσλικ με μια κίνηση ματ για το ιρανικό καθεστώς.

Ήταν στο επετειακό φεστιβάλ του Φεβρουαρίου 2010 όταν η Μπερλινάλε σύστηκε από το άκουσμα της είδησης της σύλληψης και απαγόρευσης εξόδου από το Ιράν. Από τότε σύσσωμη η κινηματογραφική κοινότητα αντέδρασε ζητώντας επιτακτικά την απελευθέρωση του Ιρανού δημιουργού.

Ο Παναχί θεωρείται από τους σπουδαίους εκπρόσωπους του ιρανικού κινηματογράφου από τα μέσα του '90 ακόμα κερδίζοντας σπουδαία βραβεία και διακρίσεις σε σημαντικά Φεστιβάλ όπως Κάννες και Λοκάρνο ενώ η ταινία του "Οφσαϊντ" είχε κερδίσει το 2006 την Αργυρή Άρκτο στη Μπερλινάλε.

Θα καταφέρει ο Τζαφάρ Παναχί να ξεπεράσει το εμπόδιο της απαγόρευσης εξόδου από το Ιράν που του έθεσε το θεοκρατικό καθεστώς της πατρίδας του. Η απάντηση σηκώνει μεγάλη συζήτηση και σίγουρα ο Κόσλικ θέλησε να αναδείξει αυτή τη συζήτηση




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ