ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΣΑΝΕ ΜΠΙΕΡ ΚΑΙ Ο "ΚΑΝΕΝΑΣ" ΤΟΥ Χ. ΝΙΚΟΛΕΡΗ

* Μπρρρ! Κρύο! Καιρός για σινεμά!
* Μας την έφερε μπαμπέσικα ο καιρός. Καλά είχαμε χαλαρώσει σε αυτή τη χλιαρή κατάσταση με τις ζακέτες και τα κοντομάνικα.
* Και ξαφνικά 5 C! Χιόνι στην Ευρώπη, χιόνι και στη Φλώρινα.
* Ο χιονιάς κατέστρεψε την χτεσινή φιέστα του Φεστιβάλ. Μιλάω για την τιμητική εκδήλωση και την επίσκεψη της Σουσάνε Μπίερ, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτε στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας που έχει σαρώσει στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.
* Αντί της Σουσάνε ήρθε ο πρέσβης της Δανίας με τα σοκολατάκια του. Ο οποίος με πολύ χιούμορ ζήτησε συγνώμη που δεν μοιάζει με την Σουσάνε ενώ εξήγησε πως στη διάρκεια της ημέρας επικοινωνούσε συνεχώς με την Μπίερ σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και εξευρεσης λύσης. Και εδώ το χιούμορ προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις αλλά δεν ξέρω αν το κατάφερε πλήρως.
* Για να το διαολίσω λίγο το θέμα διαβάσα την σελίδα του Δανέζικου Κέντρου Κινηματογράφου που κάνει λόγο για παρουσίαση και απονομή βραβείου στην Μπίερ από τα χέρια του Έλληνα Υπουργού Πολιτισμού!
* Ας ελπίσουμε πως ο Υπουργός Πολιτισμού θα είναι παρών σήμερα στην λήξη του Φεστιβάλ
* Η Δανή σκηνοθέτις πάντως έστειλε έναν χαιρετισμό για τους φίλους της στη Θεσσαλονίκη σε βίντεο. Όλα αυτά μπορείτε να δείτε στο βιντεο που ακολουθεί αναλυτικά αλλά πριν τελειώσω να σας πω και δύο λόγια για την νέα ταινία της Μπίερ
* Η οποία είναι εξαρετική και με εξασφαλισμένη διανομή στις ελληνικές αίθουσες.
* In A Better World είναι ένα παιχνίδι της Μπίερ που ισορροπέι ανάμεσα στο κοινωνικό δράμα και στο μελόδραμα. Με όλα τα υπόλοιπα γνωστά στοιχεία που μας έχει ξαναδείξει η σκηνοθέτις και αποτελούν χαρακτηριστικό της σκηνοθετικής γραφής της.
* Κύριο θέμα βέβαια η κρίση στην οικογένεια και η παιδική ψυχολογία και που μπορεί να οδηγηθεί όταν το παιδί βρεθεί σε συνθήκες πίεσης από το περιβάλλον του (σχολικό, οικογενειακό). Κια όχι μόνο βέβαια. Αλλά ολοκλήρωσα το θέμα μου, δείτε το βίντεο:



* Το χειμωνιάτικο κρύο ξύπνησε τα πνεύματα στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη.

* Το πικρόχολο ανέκδοτο αυτού του φεστιβάλ ήταν Σαββοπουλικής εμπνέυσεως.

* Οι Έλληνες σκηνοθέτες φέτος προσέφεραν φέτος στην αίθουσα Μαρκετάκη ροχαλητά αντί συγκινήσεων.

* Το ξαφνικό κρύο έπιασε στα πράσα την οργάνωση του φεστιβάλ και οι χτεσινές προβολές στην Αποθήκη Δ (δηλ στις αίθουσες Μαρκετάκη και Λιάππα) θύμιζαν ψυγεία!

* Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ταλαίπωρο κόσμο που τόλμησε να παρακολουθήσει τις ελληνικές ταινίες στην Μαρκετάκη αντί να ροχαλίζει να παίζει καστανιέτες με τα δόντια του!

* Αυτό ήταν και το σαρκαστικό σχόλιο και του Αντίνοου Αλμπάνη στην πρεμιέρα του "Κανένα" του Χρ. Νικολέρη. Ο Αντίνοος ευχαρίστησε το φεστιβάλ για τη θερμή ατμόσφαιρα που προσέφερε στους θαετές της ταινίας.

* Το φεστιβάλ λοιπόν μας φέρνει πιο κοντά και αγκαλιασμένοι βλέπουμε τις ταινίες στο λιμάνι!

* ή όπως θα το έλεγε και ο μυθικός Μπόγκι στην Καζαμπλάνκα "Αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας"!


* Η πρεμιέρα του "Κανένα", πάντως όπως έμαθα από τους ανταποκριτές μου, που μου έστειλαν και φώτο με τα εντός της αιθούσης τεκταινόμενα, έσκισε και χειροκροτήθηκε θερμότατα (Ουπς! Απαγορεύμενη λέξη!).

Πάμε για την λήξη και τα βραβεία του φετινού φεστιβάλ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ