Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!



Το πήρα είδηση κάπως καθυστερημένα αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε προχτές τους νικητές του διαγωνισμού βιντεο που είχε προκηρύξει με θέμα την φορολογική συνείδηση των Ελλήνων. Κύριο στοιχείο η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα της φορολόγησης και της συμπεριφοράς μας γενικότερα στο επίμεαχο αυτό θέμα. Να σημειώσω πως βρήκα τα βραβευμένα βίντεο, που σημειωτέον κερδίζουν και χρηματικό έπαθλο, με πολύ κόπο στο διαδίκτυο αφού το Υπουργείο μπορεί να επιδοκίμασε τους συμμετεχοντες για την προσπάθεια δεν μπήκε όμως στο κόπο να αναρτήσει ένα δελτίο τύπου με τα λινκς των 3 επικρατέστερων. Μόνο 5 φωτογραφίες της τελετής απονομής των βραβείων στους νικητές (με λεζάντες που διευκρινίζουν μόνο τον Υπουργο) και μια δήλωση ηθικοπλαστική για το πόσο καλή είναι η φορολογική συνείδηση.

Δεν ξέρω επίσης πόσο χαρούμενος μπορεί να νιώθει ο Υπουργός Οικονομικών από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας συνολικά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120, το επίπεδο όμως στην συντριπτική πλειοψηφία πάσχει σοβαρά σε ποιότητα, αισθητική και σοβαρότητα στην προσέγγιση του θέματος. Πιθανόν να είναι και αυτό μια προέκταση σε ένα θέμα που στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως χρόνια τώρα.

Το Υπουργείο βέβαια πέρα από την καλλιέργεια ευαισθησίας γύρω από το θέμα έπρεπε να ισορροπήσει και σε αυτό το ζητούμενο, όπως και στην αισθητική, κάτι που δεν φαίνεται πως προβλημάτισε αρκετούς από τους συμμετέχοντες που πέρα από τον ερασιτεχνισμό (εννοούμενος με καλό ή κακό τρόπο) στάθηκαν σε μη πρωτότυπες ιδέες, χωρίς χιούμορ ή φρεσκάδα. Κάποια βίντεο μάλιστα δεν αναπτύσουν καμία ιδέα και απλά συμμετέχουν. Ούτε καν αυτή την ίδια την ιδέα της φορολογικής συνείδησης!

Είναι παρήγορο πάντως που στο top-3 των νικητών συναντάμε το Μάριο Σπυρογλου και το σποτ "Κρυφτό" που βλέπετε πιο πάνω.

Δείτε επίσης τη θέση Νο2, μια περιέργη ομολογουμένως επιλογή με χιουμοριστική διάθεση μεν αλλά και με έντονες σεξιστικές αναφορές δεκαετίας '60 και '80. Η βασική ιδέα του "Στάσου, Απόδειξη" - κατά το κλασικό κινηματογραφικό quote "Στάσου, Μύγδαλα" φάνηκε πάντως να προβλημάτησε αρκετούς συμμετέχοντες που δοκίμασαν την φαντασία τους άλλοτε με ευτραφεις τουρίστριες και άλλοτε με χασάπηδες και μπαλτάδες!



Και στο Νο1



Για όσους θέλουν να έχουν δίκη τους άποψη για το σύνολο των συμμετοχών δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την σελίδα του ΥΠ.ΟΙΚ. στο youtube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ