ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 07/12 (ΦΕΣΤΙΒΑΛ)

ΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ της Αθηνάς Τσαγγάρη



Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης γίνεται μέσω Βενετίας. Η Αθηνά Τσαγγάρη σε μια σπουδαία ταινία γένους θηλυκού για το νέο ρεύμα του ελληνικού κινηματογράφου μπαίνει μπροστά και τίθεται μεγάλο φαβορί για το Χρυσό Αλέξανδρο! Εσείς δεν θέλετε να δείτε αυτή τη ταινία?

OLYMPION 07/12 23.00 ID 417
Τ. ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ 09/12 17.30 ID 634

Ο ΘΕΙΟΣ ΜΠΟΥΝΜΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ του Α. Βερασετακουν



Η μέρα του Τζο η σημερινή. Όπου Τζο ο Απιτσατπονγκ Βερασετάκουν εν συντομία για να μην γίνεται κόμπος η γλώσσα μας. Ο Χρυσός Φοίνικας των Κανών με την ψήφο του Τιμ Μπάρτον (πρόεδρου εκείνης της κριτικής επιτροπής). Και τώρα θυμήθηκα τι έγραφα εκείνη τη μέρα για τη ταινία αυτή. Πήγαινα και στοιχημα ότι θα την δούμε στο Φεστιβάλ και όπως φαίνεται το ποντάρισμα βγήκε. Κρίμα που δεν το είχε ο ΟΠΑΠ!

Σε μια και μοναδική προβολή σήμερα στο Ολύμπιον 20.15

LITTLEROCK του Μαϊκ Οττ



Η έκπληξη των ανεξάρτητων κινηματογραφικών βραβείων Gotham είναι ένας γυρολόγος των κινηματογραφικών Φεστιβάλ του 2010. Κάπως έτσι αυτό το απολύτα φεστιβαλικό διαμάντι έφτασε στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς μεταξύ άλλων Σαν Φρανσίσκο, Ρείκιαβικ, Βιέννη, Τορίνο, Γάνδη, Μάρ Ντελ Πλάτα ενώ επιλέχτηκε ως μια από τις ταινίες που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ του American Film Institute (κάτι σαν την Ταινιοθήκη της Αμερικής)

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 07/12, 18.00 ID 414
Φ. ΛΙΑΠΠΑ 08/12, 20.00 ID 545

TΡΙΟ του Τομ Τίκβερ



Θυμάμαι πως είχαμε παλαώσει πριν 10 και βάλε χρόνια με το "Λόλα Τρέξε" στο φεστιβάλ. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από τότε και ο Τίκβερ έγινε ένα όνομα που ξεπέρασε τα γερμναικά σύνορα και έφτασε μέχρι το Χόλυγουντ χωρίς πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα θα έλεγα. Στο Τριο επιστρέψει στην βάση του μετά από 10 χρόνια και φτιάχνει την ρπώτη απολύτα γερμανική ιστορία του που τρέχει τους δρόμους του Βερολίνου με ένα ερωτικό τρίο που ίσως σας συγκινήσει.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ