ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12)

Ή αλλιώς αψηφόντας την απαράδεκτη Γιορτή των Καγκέλων που θα δώσει το μπουζουκοπαρόν στην Πλ Αριστοτέλους (ελπίζω για τελευταία φορά). Πάμε να δούμε το πλάνο της ημέρας:

ΠΟΙΗΣΗ (POETRY) του Τσανγκ Ντονγκ Λι




Με δύναμη από τις Κάννες για να συνταράξει τους Σαλονικιούς φεστιβαλιστές που ξέρουν να εκτιμάνε τα κορεάτικα ως κινηματογραφικά γλώσσα χρόνια τώρα. Μικρό ντεσαβανταζ η μεγάλη διάρκεια του αλλά η απλότητα στις κινήσεις και το έντονο συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο στις εικόνες θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος.

Φ. ΛΙΑΠΠΑ 04/12 - 20.30
ΣΤ. ΤΟΡΝΕΣ 04/12 - 15.30

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ (INCEDIES) του Ντενί Βιλνέβ



Το πιο δυνατό χαρτί αυτού του Σαββατοκύριακου βρίσκεται εδώ. Άφησε σαστισμένους όσους την είδαν σε Βενετία και Τορόντο και ήδη καλπάζει με άνεση φαβορί για το ξενόγλωσσο Όσκαρ του 2011 για χάρη του Καναδά. Με άλλα λόγια: Μη χάσετε αυτή την ταινία!

Μικρή υποσημείωση: Ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ θα είναι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και θα συνομιλήσει με τους θεατές του Incedies.

ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 04/12 22.00
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 05/12 20.00



Τα κροάτικα animation μαθαίνω πως άρεσαν πολύ χτες. Και έτσι βάζω έδω ένα μικρό δείγμα της τέχνης του κύριου εκπροσώπου τους, του Μπόριβοϊ Ντουβνίκοβιτς, που βρίσκεται και στην Θεσσαλονίκη και θα δώσει μάλιστα και ένα masterclass μεθαύριο. Αν χάσετε την ΠΟΙΗΣΗ, που αναφέραμε πιο πάνω ή τον Κεν Λοουτς και τον Ιρλανδέζικο Δρόμο του (άλλο θέμα κι αυτό!) σπέυσατε στον ΤΟΡΝΕ στις 20.30 να θαυμάσετε μια αντισυμβατική και σπιρτόζικη μορφή κιν. σχεδίων.

***Επίσης να θυμίσω πως σήμερα στις 20.30 οι YOUR HAND IN MINE, που τους λατρέψαμε πριν 3 χρόνια για το υπέροχο άλμπουμ τους Every Night Dreams (μουσική για την ομώνυμη βουβή ταινία του Μίκιο Ναρούσε) θα δώσουν το πρώτο κοντσέρτο αυτού του του Φεστιβάλ στο Μακεδονικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Πλ. ΧΑΝΘ μέσα στην ΔΕΘ)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ