ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΛΑΖ ΤΟΥ ΑΠΙΤΣΑΤΠΟΝΓΚ ΒΙΡΑΣΕΤΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με ένα υπέροχο φωτογραφικό κολάζ του Απιτσατπονγκ Βιρασετάκουν επισφραγίζεται η επίσκεψη του κεντρικού καλεσμένου του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ο Λευτέρης Αδαμίδης, υπεύθυνος του προγράμματος "Ημέρες Ανεξαρτησίας", στο πλαίσιο του οποίου έγινε το μεγάλο αφιέρωμα και η επίσκεψη του Ταϊλανδού σκηνοθέτη στην πόλη μας κοινοποίησε χτες μέσω Facebook ένα υπέροχο κολάζ που έφτιαξε ο "Τζο" με εικονες από την φιλοξενία του στην πόλη.

Στο κολάζ διακρίνονται στιγμιότυπα από την ολιγοήμερη επίσκεψη του σε χώρους του φεστιβάλ και της πόλης. Η θέα της Πλ. Αριστοτέλους από το roof garden του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενήθηκε, η αίθουσα Κασσαβέτης την ώρα του μαστερκλας, το φουαγιέ της Αποθήκης Α (αίθουσες Κασσαβέτης-Τορνές), η ομιχλώδης συννεφιασμένη παραλία της Θεσσαλονίκης, ο Λευτέρης Αδαμίδης (ανφας και προφιλ), ο Δημ. Εϊπίδης στην παρουσίαση του Βιρασετάκουν στο μαστερκλας, , ένα σήμα απαγόρευσης με την φιγούρα του Γ. Παπανδρέου, τοιχοκολλημένες αφίσες από ταινίες του φετινού φεστιβάλ, και διάφορα άλλα στιγμιότυπα που έκαναν εντύπωση στον καλλιτέχνη απαρτίζουν αυτό το έργο.

Το κολάζ στάλθηκε χτες από την Κεράλα της Ινδίας εις ανάμνησην αυτής της επίσκεψης, που άφησε όπως φαίνεται ευχάριστες εντυπώσεις στον επισκέπτη αλλά και στους οικοδεσπότες του. Όλοι όσοι συναναστράφηκαν τον Τζο πάντως είχαν λένε για την απλότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του.


Μια ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ίσως αποδειχτεί πολύτιμη και για το μέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ