Σύσταση Film Commission Office στη Θεσσαλονίκη και οι δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον Πολιτισμό




Την συσταση γραφείου Film Commission στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο προανήγγειλε ο Αντίδημαρχος Πολιτισμού Σπύρος Πέγκας. Σε συνέντευξη τύπου στην οποία ο Αντιδήμαρχος έκανε έναν σύντομο απολογισμό και παρουσίασε τον μελλοντικό σχεδιασμό των πεπραγμένων της Αντιδημαρχίας του, ο κος Πέγκας ανακοίνωσε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επικοινωνία και άμεση συνεργασία τόσο με το Κέντρο Κινηματογράφου όσο και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την δημιουργία ενός γραφείου που θα στηρίζει μς κάθε τρόπο την υλοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.


Κατα τα λοιπά ο Αντιδήμαρχος έκανε λόγο για τρομακτική περικοπή στην χρηματοδότηση αλλά και στα έξοδα των δράσεων που αφορούν τον πολιτισμό. Παρ' όλα αυτά δήλωσε ικανοποιημένος από το μέχρι στιγμής έργο που υλοποιήθηκε λέγοντας πως στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ενεργοποίηση και προσφορά των τοπικών δυνάμεων, η βιωματική καλλιέργεια παιδείας και η επιστασία και υλοποίηση των δράσεων της Αντιδημαρχίας από εξιδικευμένους συνεργάτες που έχουν ρόλο καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Στόχος της Αντιδημαρχίας είναι επίσης η φιλοξενία στην Θεσσαλονίκη μιας μεγάλης δράσης με διεθνή απήχηση (Μπιενάλε Νέων, WOMEX), η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών και τέλος η συνάντηση και η δημιουργία ενός μητροπολιτικού δικτύου συνεργασιών με τους ομολόγους του στους όμορους Δήμους σε επίπεδο πολιτισμού. Στο πεδίο αυτό υπάρχει μάλιστα η πρόθεση του μετασχηματισμού της Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε Μητροπολιτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μέσα από την δημιουργία μιας διαδημοτικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Ο κος Πέγκας έκανε λόγο για την δημιουργία εξειδικευμένης πολιτικής σε ότι αφορά τον πολιτισμό με στόχο την προβολή και την ανάπτυξη της πόλης (Δημιουργική Οικονομία). Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα έχει ήδη δημιουργηθεί μια ειδική 3μελής επιτροπή με στόχο την δημιουργία ειδικής πολιτικής του Δήμου σε σχέση με τα εικαστικά.


Τελος σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σχεδιάζει την δημιουργία εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και μνημεία της πόλης, την προσφορά του Θεάτρου Άνετον σε νέα θεατρικά σχήματα, την υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής, την μετακίνηση και διοργάνωση του Food Festival την άνοιξη, την πραγματοποίηση μιας έκθεσης Θεσσαλονικιών ζωγράφων στη Ρωσία, την ένταξη του δικτυου βιβλιοθηκών του Δήμου σε προγράμματα του Ιδρύματος Νιάρχου και την πραγματοποίηση Δημητρίων με περιορισμένη χρονική διάρκεια τον Οκτώβριο του 2012.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ