Τζον Κάρτερ: η μεγαλύτερη αποτυχία της Ντίσνεϊ!



Λευκή πετσέτα πέταξε πριν από δύο ημέρες η εταιρία Ντίσνει σχετικά με την εμπορική πορεία και την απήχηση της πιο φιλόδοξης και ακριβής παραγωγής της, τον Τζον Κάρτερ.
Μπορεί το υλικό και ο ήρωας του Μπάροους να αποτέλεσε έμπνευση για σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Κάμερον όμως ο Άντριου Στάντον, ο σκηνοθέτης του Τζον Κάρτερ, χρεώνεται μια μεγάλη και σοβαρή αποτυχία η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει την καριέρα του.

Και πως όχι άλλωστε αφού η ίδια η Ντίσνει παραδέχτηκε δημόσια πως η ταινία αποτελεί την μεγαλύτερη αποτυχία της στα χρονικά, δεν κατόρθωσε να προσελκύσει το κοινό (ιδανικό target group σε αυτή την περίπτωση θεωρούνται οι νέοι θεατές και δη άνδρες) και η εκτίμηση τους είναι ότι αυτή η αποτυχία θα στοιχείσει στην εταιρίά πάνω από 200 εκ δολλάρια. Συνδυάστε το timing της αποτυχίας με το ευρύτερο ασταθές οικονομικό περιβάλλον και έχετε μια από τις πιο έντονες και δυνατές εικόνες της χρονιάς σε ότι αφορά επενδύσεις, δημιουργική οικονομία και κινηματογράφο.

Μεταξύ μας βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα έπρεπε να πάει ο θεατής για να δει αυτόν την ανεκδιήγητη παρουσία επί της οθόνης (και μάλιστα σε 3D)!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ