Για όσα έγιναν στο Ίλιον (Απάντηση Νταλάρα στο γιαούρτωμα)


Με ένα διπλό μήνυμα απαντάει ο Γιώργος Νταλάρας στα χτεσινά γεγονότα που συνέβησαν στην συναυλία του στο Ίλιον. Με τον τρόπο αυτό δηλώνει πως θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του στις γειτονιές της Αθήνας ενώ σχολιάζει την αντίδραση όσων έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση αποδοκιμάζοντας και ρίχνωντας γιαούρτια. Στο μήνυμα του ο Γ. Νταλαρας γράφει :(ενώ ακολουθεί και βίντεο από την χτεσινή εμφάνιση με άμεση αντίδραση του καλλιτέχνη στα όσα συνέβησαν) 

Επιλέγω να βρεθώ κοντά στον κόσμο. Με ανοιχτές πόρτες για όσους αγαπούν, αλλά κι όσους πικραίνονται.  Σε κάθε περίπτωση με πράξεις, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δάφνες του χτες. Με ξεκάθαρη θέση που βασίζεται στα 42 χρόνια αυτόνομης πορείας.

Άλλωστε την κριτική την αποζητώ, μια κι από τον κόσμο έρχομαι και σε αυτόν αναφέρομαι. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ακόμα και των μειοψηφιών είναι κατοχυρωμένο. Όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το στηρίζω. Η δημοκρατία τους αφορά όλους. Την πλειοψηφία και τη μειοψηφία. Η κάθε άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.

Όμως, η πρακτική της βίας δεν έχει σχέση ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με τη δημοκρατία. Αντίθετα, η τεκμηρίωση, σε όσους θέλουν να κατακρίνουν την όποια πρωτοβουλία είναι απαραίτητη. Είναι οξυγόνο για την αμφισβήτηση, που για κάθε νέο και δυναμικό άνθρωπο, για κάθε κοινωνία αποτελεί όρο ζωής. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι απευθύνεται στα σωστά πρόσωπα. Είμαι φανατικά υπέρ του «όλα στο φώς».

Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές, μια και ο καλλιτέχνης αναπνέει όντας όρθιος δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον καθένα, με την ακαταμάχητη δύναμη της μουσικής και της ποίησης, κι όχι κρυμμένος.

Τη δική μου πρωτοβουλία, των συναδέλφων μου, των μουσικών, εκείνων που τη στήριξαν, την αγκάλιασε συντριπτικά ο κόσμος. Μπορεί η καλή είδηση να μην αποτελεί γεγονός, αλλά ευτυχώς είναι…

Αρκεί λοιπόν να φωτίσουμε και το αίσθημα των ανθρώπων  που γεμίζουν αυτές τις συναυλίες.

Γιώργος Νταλάρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις