Σινεμά στη θάλασσα! (Γίνεται!)


Φαντάζεσαι ένα θερινό κινηματογράφο που θα προβάλει τις ταινίες του με φόντο το Αιγαίο ή το Ιόνιο?



Κάτι αντίστοιχο μάλλον σκέφτηκε ο Απιτσατπονγκ Βερασετάκουν, ο Ταϊλανδός avant garde σκηνοθέτης και εικαστικός και έστησε ένα φανταστικό Open Air Film Festival πάνω στα νερά της λιμνοθάλασσας Ναί Πι Λάε, στην Ταϊλάνδη με την ονομασία Films on the Rocks of Yao Noi (Archipelago Cinema).


Οι θεατές μεταφέρονται με πλοιάρια και βάρκες στην "πλατεία" για να παρακολουθήσουν τις προβολές. Η τεχνολογία που ακολουθήθηκε για την κατασκεύη αυτή έγινε σύμφωνα με την παράδοση των ψαράδων της περιοχής, οι οποίοι συνηθήζουν να δημιουργούν αντίστοιχες κατασκεύες στα ανοιχτά της θάλασσας και θυμίζουν μια μικρή νησίδα με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική δομή στη μέση του πουθενά. Την επιμέλεια του έργου είχε ο Γερμανός αρχιτέκτονας Όλε Σκίρεν, που έχει μελετήσει αρκετά καλά την κουλτούρα της περιοχής (άλλωστε έχει γραφεία σε Πεκίνο και Χονγκ Κονγκ).



Οι κατασκεύες αυτές άλλωστε μετά το πέρας των εκδηλώσεων παραδίδονται την τοπική κοινότητα για να τις αξιοποίησει όπως νομίζει (μέχρι το επόμενο Φεστιβάλ). Η διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει ένα εναλλακτικό κινηματογραφικό γεγονός που θα πραγματοποιείται κάθε Μαρτιο στην περιοχή.





Φανταστείτε τώρα μια αντίστοιχη δράση σε μια θαυμάσια παραλία του Αιγαίου (Χαλκιδική, Αμοργό ή Φολέγανδρο) ή του Ιονίου (Κάθισμα, Μυρτιώτισσα ή Πόρτο Κατσίκι)...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ