R.I.P. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ

Η επικαιρότητα, όπως και η ζωή συνήθως τρέχει αδυσώπητη. Την αναγγελία αυτής της είδησης δεν θα την μάθετε από τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης. Δεν περισσεύει χρόνος ανάμεσα στην άνοδο των spreads και στις καυτές αποκαλύψεις για τσοντιάρικα dvd για μια τέτοια ιστορία, για μια τέτοια απώλεια.

Ένας σημαντικός άνθρωπος των γραμμάτων και του κινηματογράφου δεν είναι πια κοντά μας. Ο Ανδρέας Παγουλάτος, που είχα την χαρά να τον γνωρίσω πριν 3 χρόνια στο Φεστιβάλ Δράμας έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός κινηματογράφου με σημαντικό έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο Α. Παγουλάτος ενώ σημαντική υπήρξε η δραστηριότητα του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Δράμας και στις ταινίες τεκμηρίωσης.

Ο Α. Παγουλάτος εμφανιζόταν στην τελευταία ταινία του Αντώνη Μποσκοϊτη "Οδύσσειες Σωμάτων" και μιλούσε για τον Νίκο Κούνδουρο και το Βορτεξ.

Δεν έχω να προσθέσω περισσότερα. Πηγαίνοντας στο μπλογκ του Αντώνη θα δείτε περισσότερα για την θλιβερή είδηση. Τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.

Σχόλια

Ο χρήστης BOSKO είπε…
σ' ευχαριστώ Γιάννη προσωπικά γι' αυτό το post. Δε μπορώ να το χωνέψω και μου φαίνεται όσο περνάνε οι ώρες και οι μέρες η απώλεια θα γίνεται ολοένα και πιο οδυνηρή. Άνθρωπος- μαργαριτάρι, πραγματικά...
Ο χρήστης igkros είπε…
Φίλε Μπόσκο δεν έχω λόγια. Είναι μια οδυνηρή απώλεια ενός ανθρώπου που τον χρειαζόμασταν τώρα που οι λύκοι βγαίνουν παγανιά περισσότερο από ποτέ.

Καταλαβαίνω τι αισθάνεσαι γιατί με έναν περίεργο τρόπο ο Αντρέας υπάρχει μέσα στο ιστολόγιο, στα κείμενα και στα καρέ των ταινιών σου.

Βίωσα και εγώ σήμερα αυτό το γεγονός με έναν παράξενο τρόπο μέσα από έναν από τους αγαπημένους του φίλους εδώ στην Θεσσαλονίκη και περισσότερα δεν χρειάζεται να πω.

Θα ήθελα να του αφιερώσω μια εκπομπή, που θα καταγραφεί και θα μείνει στα αρχεία της ΕΡΤ3. Και θα προσπαθήσω να το κάνω σε έναν έυλογο χρόνο μακρυά από την θλίψη της ίδιας απώλειας σύμφωνα και με την χατζιδακική πρακτική που δεν επιτρέπει μνημόσυνα αλλά αγνή αγάπη και εκτίμηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ