WOMEX 2012: Το μεγάλο μουσικό γεγονός της χρόνιας έρχεται στην Θεσσαλονίκη!



Το μεγάλο μουσικό γεγονός του 2012 λέγεται WOMEX και έρχεται τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη! Πάνω από 60 συναυλίες και πλήθος καλλιτεχνών από τον χώρο της εθνικ (ή αν προτιματε της world music) θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για 4 ημέρες σε μια μουσική έκθεση διεθνούς εμβέλειας. 






Η έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της έθνικ μουσικής, από όλον τον κόσμο. Η «Womex» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1994 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί στο Έσσεν, τις Βρυξέλλες, την Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ, το Νιούκαστλ, την Σεβίλλη, τη Μασσαλία και την Κοπεγχάγη.  

Στο πλαίσιό της, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών,  φεστιβάλ και γραφεία management, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, προωθώντας το έργο τους και τη μουσική παράδοση κάθε χώρας. 


Η πραγματοποίηση της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη το 2012, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και εντυπωσιακά:  

-2.500 συμμετέχοντες φορέων, από 98 χώρες του κόσμου.
-300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε. 
-300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκεπτών, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό. 

Η «Womex» είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στην διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται διαδοχικά επί σκηνής, δημιουργώντας  ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό. 

Πάρτε μια ιδέα από την διοργάνωση του 2010:


Και εδώ το επίσημο πρόγραμμα που έλαβε χώρα στην περσινή δοργάνωση της Κοπεγχάγης:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ