Τα όσκαρ και το In Memoriam

Είναι παράδοση κάθε χρόνο η παρουσίαση ενός σύντομου βίντεο με μια τιμητική αναφορά στους ανθρώπους της κινηματογραφικής τέχνης που έφυγαν από τη ζωή.
 Κάπως έτσι συνέβη και φέτος με την Εσπεράντζα Σπάλντινγκ (την περσινή έκπληξη των Γκράμι) να λαμβάνει το μέρος της παρουσίασης με μια υπέροχη ερμηνεία στο γνωστό τραγούδι του Λιους Αρμστρονγκ "What a wonderful world".

Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε στο twitter για την απουσία κάποιων προσώπων από το βίντεο αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πέρυσι ας πούμε είχε γίνει μεγάλη φασαρία από τις διαμαρτυρίες για την αμέλεια της Ακαδημίας να συμπεριλάβει την Φάρα Φώσετ. Φέτος η γκρίνια είναι ελληνική και αφορά την απουσία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Αντιθέτως μέσα στο αφιέρωμα υπήρχε αναφορά στον Μιχάλη Κακογιάννη. Όσο για τον Στηβ Τζομπς που σχολιάστηκε η παρουσία του, αυτή συνδέεται με την συμμετοχή του εκλιπόντος στην εταιρία animation Pixar αλλά και την Ντίσνεϊ.

Είναι λογικό πάντως η Ακαδημία να ξεχνάει κόσμο αφού το βίντεο έχει επιλεκτική αναφορά, ετοιμάζεται αρκετά νωρίτερα από την τελική ετοιμασία του σώου (2-3 εβδομάδες πιο πριν) και αφορά πρόσωπα με εμβέλεια και στην αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία. Η μη αναφορά ενός προσώπου σίγουρα αποτελεί ένα μείον για την Ακαδημία αλλά δεν κάνει ούτε το πρόσωπο λιγότερο σημαντικό ούτε την Ακαδημία λιγότερο υπεύθυνη.

Δείτε τα πρόσωπα που συμπεριέλαβε η Ακαδημία στο φετινό In Memoriam 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ