ΤEdx Thess 2012 με θέμα την δημιουργία και υψηλούς προσκεκλημένους





The courage to create ή αλλίως Το Θάρρος να Δημιουργείς είναι ο θεματικός άξονας του φετινού TEDx Thessaloniki 2012, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική παρουσίαση που έγινε χτες το βράδυ.
Το σκεπτικό της οργανωτικής επιτροπής επικεντρώνεται στο τι είναι αυτό που χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής παρά τις πιθανές αντιξοότητες, είτε πρόκειται για την καθιέρωση μίας καινοτόμου οικονομικής θεωρίας, είτε για τη συγγραφή ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος μετά από μακρόχρονη έρευνα, είτε για τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας δημόσιας πολιτικής ή την έναρξη μίας επιχείρησης την στιγμή που οι περισσότεροι κάθε άλλο παρά την εγκρίνουν. Μέσα από αυτό το θέμα θα παρουσιαστούν άνθρωποι που τα κατάφεραν λόγω της ακλόνητης προσήλωσης τους στον αγώνα και το όνειρό τους. 


Πέρα από το ίδιο το θέμα του TEDx Thess 2012 οι διοργανωτές υποσχέθηκαν πως οι προσκεκλημένοι ομιλητές αποτελούν ξεχωριστές περιπτώσεις που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Ανακοίνωσαν μάλιστα τα δύο πρώτα ονόματα ομιλητών που είναι ο Τσέχος οικονομολόγος Τόμας Σέντλατσεκ, ένας από τους πέντε πιο περιζήτητους και πλέον συζητημένους οικονομολόγους διεθνώς χάρη στο best seller του στο οποίο υποστηρίζει πως τα οικονομικά δεν είναι απλά μια θετική επιστήμη αλλά ένα προϊόν αξιών και πολιτισμού, και η Θεσσαλονικιά Ελπίδα Ρουκά, που υπηρέτησε από το 2010 έως το 2012 στο Αφγανιστάν, από τη θέση του επικεφαλής πολιτικού συμβούλου (principal political advisor) των Ηνωμένων Εθνών και θεωρήθηκε η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα.


Ο Ανέστης Χατζηδιάκος και η Ελένη Ανδρεάδη
στην χτεσινοβραδινή παρουσίαση του TEDx Thess 2012 στο Dynamo Project
 Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαϊου 2012 στο Ολύμπιον ενώ την επόμενη ημέρα το TEDx Thesssaloniki έχει προγραμματίσει workshop στο οποίο θα λάβουν μέρος curators από TEDx πόλεων των Βαλκανίων. Σκοπός του workshop η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας αλλά και η δημιουργία πρωτότυπων κοινών δράσεων στο προσεχές μέλλον. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ