ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΦΩΝΟ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2010 Ή ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ?)

Όπως εύστοχα γράφτηκε από σχολιαστή της ιστορίας στο Facebook:
"Ένας αυτιστικός χορός για μια αυτιστική χώρα. Καληνύχτα".

Το έμαθα σχεδόν αμέσως. Κόντεψαν να μου φύγουν τα αυτιά από την κουφαμάρα της ιστορίας! Αργότερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και η μαρτυρία. Ο Γιώργος Κορδομενίδης, εκδότης του Εντευκτηρίου περιγράφει λοιπόν τι ακριβώς συνέβη:

"Το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, υπήρξα αυτόπτης μάρτυς στη σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Λευκού Πύργου (Αριστοτέλους) του Τέλλου Φίλη, υπεύθυνου του Seven Film Gallery (επί της Αλεξ. Σβώλου), επειδή υποβλήθηκε εναντίον του μήνυση για εξύβριση!Η ιστορία έχει ως εξής: νέα γυναίκα, πελάτισσα του Seven επιτέθηκε φραστικά, με οξύτατους χαρακτηρισμούς, εναντίον άλλης πελάτισσας που θέλησε να νοικιάσει την βραβευμένη και παινεμένη από τον εγχώριο και ξένο Τύπο ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας». Η λεκτική επίθεση ήταν τόσο δριμεία ώστε ο Φίλης αναγκάστηκε να ζητήσει από την επιτιθέμενη να βγει από το κατάστημα. Τότε εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία δηλώνοντας ότι θα υποβάλει μήνυση για εξύβριση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο Φίλης στο Αυτόφωρο!

Κατά πληροφορίες, μέλη μιας 'οργάνωσης' ή ομάδας, που αποφασίζει για λογαριασμό μας τι είναι ηθικό και τι πρέπει να βλέπουμε, να διαβάζουμε, να ακούμε κτλ., πηγαίνουν σε όλα τα καταστήματα Seven και δημιουργούν ανάλογα περιστατικά.

Είναι προφανές ότι η πρόσφατη μεγαλαυχία του προκαθήμενου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ότι μπορεί Αυτός να ορίζει ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ποιος όχι, ενθαρρύνει την αμφισβήτηση ελευθεριών που προβλέπονται από το Σύνταγμά μας. Όλοι οι πολίτες έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζουμε τι είδος Τέχνης μας ευχαριστεί. Και η αμφισβήτηση αυτής της ελευθερίας είναι πρακτική φασιστική, που δεν πρέπει να περάσει.

Μπορεί να δεχθεί η Θεσσαλονίκη του 2010 μια τέτοια πρακτική; Ο καθένας καλείται να δώσει την απάντησή του.

Ενημερώστε τους φίλους σας που θέλουν να ζουν σε μια πόλη όπου υφίσταται ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών. Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να έχει θέση στη Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα".

Γιώργος Κορδομενίδης

Συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού «Εντευκτήριο», Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Γιάννης Μπουτάρης – Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» 

ΥΓ: Για την ιστορία ο Τέλλος Φίλης δεν είναι πλέον υπό κράτηση καθώς η εν λόγω κυρία απέσυρε την μήνυση της όταν κατάλαβε ότι οι πράξεις έχουν και συνέπειες. Μένουν λοιπόν τα ερωτήματα και η σκοτοδίνη...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
(..άφωνη!)

Το λυπηρό είναι ότι αν και ζούμε στο 2010 ο "εγκλεισμός του μυαλού" οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια..

(Καλημέρα!)
Ο χρήστης igkros είπε…
@ new girl in the blog

Ακριβώς έτσι. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και ο καθένας έχει τα δικά του πρόβληματα και προσπαθεί να τα λύσει με την δική του λογική, που μπορεί και να οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια...
Ο χρήστης BOSKO είπε…
Εγώ πάντως θά 'θελα νά 'μουν στη θέση του Τέλλου. Το να σε συλλαμβάνουν σήμερα για οποιοδήποτε λόγο οι μπάτσοι είναι έργον θεάρεστον. Χώρια που θα πήγαινα έξω απ' το σπίτι της μουρλοχαμπέρως και θα την πλάκωνα στα χαστούκια. Με κουκούλα, βέβαια, να κάνει μήνυση μετά κατά αγνώστου.
Τέλεια, τέλεια!Αριστούργημα.

Οι άνθρωποι έχουμε αποτρελαθεί παντελώς.

Τέλλος Φίλης=Αισθηματική; Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ο χρήστης igkros είπε…
@ Bosko

Και που να δεις τι γράφουν μερικοί μερικοι στα κοιν. δίκτυα για διαφημιστικές σκοπιμότητες και άλλα χαριτωμένα! εκεί να δεις γέλια!
Ο χρήστης igkros είπε…
@ ΣΠΡ

Μας έχει λιώσει η πραγματικότητα και η λογική της. Και έτσι κάνουμε πράγματα που ίσως αν ήταν λίγο πιο ανθρώπινες οι κατατστάσεις να μην τα κάναμε ή να τα σκεφτόμασταν καλύτερα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ