ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ OPENGOV ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα το κινηματογραφικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Το σχέδιο περιλαμβάνει 35 άρθρα συνολικά στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την χρηματοδότηση, την επιδότηση και την επιστροφή φόρου στις ελληνικές ταινίες,την συμμετοχή των κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην παραγωγή ταινιών, το νεοσυσταθέν μητρώο παραγωγών κινηματογράφου, τη νέα μορφή που θα έχει το ΕΚΚ αλλά και το φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Film Commision σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την συγχώνευση και μετατροπή του από αυτόνομο οργανισμό σε διεύθυνση του Μουσείου Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, την λειτουργία, σύσταση και μορφή του Κινηματογραφικού Αρχείου (ή αλλιώς του μέχρι σήμερα Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου) . Όπως σημειώνει σχετικά και ο Υπουργός Πολιτισμού στην εισαγωγική σελίδα :

"Κεντρική επιδίωξή μας είναι η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Βασικοί πυλώνες του νομοσχεδίου είναι το τετράπτυχο: Περισσότερα χρήματα – Περισσότερες πηγές χρηματοδότησης – Λιγότερη γραφειοκρατία – Ενίσχυση της δημιουργίας.

Το νομοσχέδιο έρχεται να ολοκληρώσει την πολιτική επιλογή του Υπουργείου να στηρίξει τον κινηματογράφο μετά και τη θέσπιση των φορολογικών κινήτρων για την κινηματογραφική παραγωγή, τα οποία ενσωματώθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

- η ενίσχυση των νέων δημιουργών, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, κατά την οποία η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αποκτά εξωστρέφεια και παρουσία εκτός συνόρων

- η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

- η αύξηση των επενδύσεων από την εγχώρια αγορά

- η προσέλκυση ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών

- η προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

- η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των κρατικών φορέων που υλοποιούν την κινηματογραφική πολιτική"

Μπορείτε να διαβάσετε το σχέδιο νόμου και να κάνετε και εσείς τις δικές σας παρατηρήσεις.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2010.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ