ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ


Σε ευθεία αντιπαράθεση και αντίθεση τα κινηματογραφικά σωματεία με το Υπουργείο Πολιτισμού για το σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο.

Τα ρεπορτάζ σε Ελευθεροτυπία και Νέα δίνουν το φάσμα των αντιδράσεων και μιλούν για νομοσχέδιο που εξυπηρετεί μια κλειστή ομάδα και κανέναν άλλο.

Στο blog της ΕΤΕΚΤ (Κλάδος Ηλεκτρολόγων - Μακινιστών) μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της αντίθεσης και κριτικής στο σχέδιο νόμου από τα 11 σωματεία που υπογράφουν κοινή ανακοίνωση μετά από συναντηση και δάλογο που ειχαν μεταξύ τους για το θέμα.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Το ζήτημα όμως παίρνει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς το ΚΚΕ απεύθυνε πρόσκληση για συνάντηση με τα αρμόδια όργανα του κόμματος με σκοπό την "οργάνωση μιας αποτελεσματικής αντιπαράθεσης στο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο", όπως αναφέρει το χτεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Η αλήθεια είναι πως ο Ριζοσπάστης, έκφραζοντας φυσικά και την επίσημη θέση του ΚΚΕ, ασχολείται με το νομοσχέδιο σε καθημερινή βάση φιλοξενόντας τις απόψεις σκηνοθετών αλλά και με ενδιαφέρουσα αυστηρή επιχειρηματολογία και δρυμία κριτική απέναντι του.

Σημειώνω λοιπόν εδώ τις απόψεις των Ανέστη Χαραλαμπίδη, Διονύση Γρηγοράτου και Τάκη Παπαγιαννίδη

ενώ

διαβάστε και το πλούσιο και μακροσκελές άρθρο του Γ. Τραγγανίδα που αναφέρεται στην μετατροπή του ελληνικού κινηματογράφου με βάση το νομοσχέδιο σε σινεμά βιντεογκειμ

Σχόλια

Εγώ θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου άποψη για το νομοσχέδιο :(
Ο χρήστης igkros είπε…
@ ΣΠΡ

Το νομοσχέδιο έχει θετικές ρυθμίσεις αλλά και κάποιες ασάφειες. έχω κάποιες απορίες και εγώ δηλαδή για κάποια θέματα. ίσως χρειαστεί ένα σχετικό post προσεχώς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ