ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΓΑΝΙΑ? (ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ)

*Ετοιμάζεται για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο? Μακάρι! Το ρεπορτάζ του Βασίλη Κεχαγιά είναι αρκούντως περιγραφικο και φαντάζομαι πως τις επόμενες μέρες εφόσον βγει σε διαβούλευση θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά (one more time!) στον κινηματογραφικό χώρο.

*Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πάντως πρόχωρησε σήμερα κανονικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και υποβολής των ελληνικών ταινιών.

Όσοι πιστοί, από τους αγαπητούς Έλληνες σκηνοθέτες, προσέλθετε!

*Πάντως το Φεστιβάλ από φήμη στο εξωτερικό καλά πάει. Αντιγράφω από τους NY Times, όπου έξι κριτικοί και δημοσιογράφοι της έκδοσης προτείνουν σημαντικά δρώμενα και γεγονότα του πολιτισμού, που θα λάβουν χώρα στην Ευρώπη το προσεχές διάστημα. Στα κινηματογραφικά πέραν του Φεστιβάλ της Ρώμης, που χτυπάει πλέον ανοιχτά το άλλο μεγάλο ιταλικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Πέραν της Ρώμης ο συντάκτης A. O. Scott γράφει επίσης για την Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτηρίζει σημαντικό κινηματογραφικό ραντεβού σε ότι αφορά τον ελληνικό και βαλκανικό κινηματογράφο. Σημειώνει λοιπόν :

"But the cutting-edge festival is to be found in Thessaloniki, Greece, whose 51st festival runs from Dec. 3 to 12. Besides its main competition slate, the festival has programs devoted to new films from Greece and the Balkans, both sites of cinematic resurgence in recent years".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ