ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ : Η ΤΑΙΝΙΑ (ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ!)

1 αστικό πείραμα 48 ωρών με 65 δράσεις, 6 εκθέσεις, 15 αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις, 16 συναυλίες, 10 θεατρικά δρώμενα, 120 δημιουργικές ομάδες και φορείς, 1000 συνολικά συμμετέχοντες, πάνω από 250 εθελοντές και περισσότεροι από 30.000 πολίτες, που παρακολούθησαν τις δράσεις, συνέθεσαν το σκηνικό μιας πραγματικής αστικής γιορτής.
Η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» έγινε, πλέον, κινηματογραφική ταινία. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς μιας πολυάνθρωπης ομάδας της N-Οrasis, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, Χρήστου Νικολέρη. Τα γυρίσματα κράτησαν οκτώ συνολικά μέρες και κάλυψαν τις προετοιμασίες και τις εκδηλώσεις. Έγιναν σε δεκάδες διαφορετικούς χώρους, από τρία ξεχωριστά συνεργεία και προέκυψε ένα υλικό εκατοντάδων ωρών που μετά από εξαντλητική επεξεργασία απέδωσε τα 75 λεπτά του ντοκιμαντέρ “Η Θεσσαλονίκη αλλιώς”. Η πρώτη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στις 19:30 στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Και για όσους θέλουν να ξαναθυμηθούν τις δράσεις της Parallaxi και της ομάδας του Θεσσαλονίκη Αλλιώς ανατρέξτε το ιστολόγιο στο ημερολόγιο του Ιουνίου και της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο (Σεπτέμβριος).

Α, ναι! Δείτε και ένα βίντεο από εκείνο το ωραίο τρίημερο του Ιουνίου.



Φυσικά η κινηματογράφηση του Χρήστου Νικολέρη θα είναι απείρως καλύτερη και θα έχει όλα τα δρώμενα του τριήμερου μέσα. Για αυτό θα είμαστε όλοι στο Ολύμπιον το απόγευμα της Παρασκεύης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ