WSA 2010 - ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!



Ο Αλεξάντερ Ντεπλά είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο μεγάλος νικητής των World Soundtrack Awards! Κέρδισε τον τίτλο του Συνθέτη της χρονιάς ενώ το "Fantastic Mr Fox", η εργασία του πάνω στο animation του Γουές Άντερσον ανάδειχτηκε ως το καλύτερο κινηματογραφικό σκορ του 2010. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο σκορ ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ (και έχασε από τον Μαϊκ Τζακίνο και το "Up - Ψηλά στον Ουρανό".

Όμως τα ευχάριστα δεν τελειώνουν εδώ. Η World Soundtrack Academy διόρθωσε άλλη μια αβλεψία των (φετινών) Όσκαρ και απένειμε 2 διακρίσεις στον Πολωνό Άμπελ Κορζενιόφκσι για το υπέροχο σκορ του "A Single Man - Ένας Άνδρας Μόνος". Η μια ήταν αυτή της Ανακάλυψης της Χρονιάς ενώ η δεύτερη το Βραβείο Κοινού.



Το Weary Kind των Ραιν Μπικχαμ και Τι Μποουν Μπερνέτ (που είχε πάρει και τοόσκαρ Τραγουδιού πριν μερικούς μήνες) πήρε αναμενόμενα το βραβείο Κινηματογραφικού Τραγουδιού.

Καλύτερος Νέος Ευρωπαίος Συνθέτης αναδείχτηκε ο Καρζάν Μαχμούντ (29 ετών με καταγωγή και σπουδές στην κουρδική και αραβική μουσική παράδοση και διακρίσεις σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς ορχηστρικής μουσικής) ενώ ο σπουδαίος Τζον Μπάρυ πήρε το τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά του στον χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Film Composer of the Year

Alexandre DESPLAT (Fantastic Mr. Fox, New Moon, Julie & Julia, The Ghost Writer)

Best Original Film Score of the Year 2010

FANTASTIC MR. FOX by Alexandre Desplat

Best original song written for Film

‘THE WEARY KIND’ from Crazy Heart

music & lyrics by Ryan Bingham & T Bone Burnett

Discovery of the Year

Abel KORZENIOWSKI for A Single Man

Public Choice Award

Abel KORZENIOWSKI for A Single Man

Sabam Award for Best Young European Composer

Karzan Mahmood

Lifetime Achievement Award

John Barry


ΤΑ 10ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Η απονομή είχε φέτος ειδικό εορταστικό χαρακτήρα καθώς ο θεσμός των Διεθνών Βραβείων Κινηματογραφικής Μουσικής έκλεινε φέτος 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας και έτσι πολλοί παλιότεροι νικητές του θεσμού έδωσαν το παρόν. Ετσι στη Γάνδη και φέτος βρέθηκαν οι Gabriel Yared (The Talented Mr. Ripley), Angelo Badalamenti (Twin Peaks), Howard Shore (Lord Of The Rings), Craig Armstrong (Love Actually), Stephen Warbeck (Shakespeare In Love), Gustavo Santaolalla (Motorcycle Diaries), Bruno Coulais (Océans), Frédéric Devreese (Un Soir, Un Train), Elliot Goldenthal (Titus) and Nico Muhly (The Reader). Η Φιλαρμονική των Βρυξελλών τίμησε τους παρευρισκόμενους συνθέτες με παρουσίαση των μουσικών έργων με τα οποία διακρίθηκαν στη Γάνδη. Αναμένω τις επόμενες ημέρες πως κάποιο βίντεο θα ανέβει από το Φεστιβάλ Γάνδης και την Ακαδημία οπότε θα υπάρξει προσεχώς και νέο post.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ