ΠΡΟΣΕΧΩΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ του ΤΣΑΟ ΓΚΑΝ (ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ)




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΡΥ

"Αυτός είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή, χωρίς διαφυγή. Αυτά τα παιδιά, 5-8 ετών, δεν σταματούν ποτέ να πηδούν, να περιστρέφονται, να κάνουν κατακόρυφο, με μόνη συντροφιά το βάρος μιας αδιάκοπης κριτικής και την πίεση να πετύχουν. Προέρχονται από φτωχές οικογένειες και οι άποροι γονείς τους περιμένουν απ’αυτά μόνον ένα πράγμα: να γίνουν κάποια στιγμή διάσημα για τις γυμναστικές τους επιδόσεις."

Δεν έχει πολύ καιρό που το Πεκίνο διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εικόνες όπως αυτές της συγκεκριμένης ταινίας έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών. Η Κίνα μπορεί να ήταν πρωταγωνίστρια των αγώνων όμως η πολιτική και η τακτική που ακολούθησε για να κερδίσει αυτά τα μετάλλια μάλλον θορύβησαν τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Πόσο μάλλον όταν αμφισβητείται ακόμη και η ηλικία των αθλητριών της ενόργανης (σκάνδαλο που έβγαλε τον περασμενο Αύγουστο στο Πεκίνο την αμερικανική ομάδα ενόργανης από τα ρούχα της και έφτασε να γίνει ακόμη και ατάκα στα αμερικάνικα τηλεοπτικά talk - show και stand up comedies αυτόν τον χειμώνα). Το υλικό πάντως που τράβηξε ο Τσαο Γκαν είναι ιδιαίτερα σκληρό και τσακίζει τα νεύρα και την ευαισθησία των θεατών...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

13/03 ΟΛΥΜΠΙΟΝ 20.30 (ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ) και
15/03 ΖΑΝΝΑΣ 15.30

και ακόμα δύο ταινίες που θα σας φτιάξουν τη βραδιά

ΣΕΛΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

"Η συγκινητική αυτή ταινία αποτελεί φόρο τιμής στο έργο μιας κορυφαίας ερμηνεύτριας η οποία έφερε τους ήχους της μουσικής σάλσα στα πέρατα του κόσμου. Ως έφηβη στην Αβάνα της δεκαετίας του ‘40, η Σέλια Κρους βρήκε το πρώτο της κοινό στις τοπικές καντίνες. Όμως, το πραγματικό της ντεμπούτο έγινε όταν, υπό την πίεση της οικογένειάς της, συμμετείχε και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε τοπικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό. Λίγα χρόνια αργότερα, τραγούδησε με τη μεγαλύτερη κουβανέζικη ορχήστρα και η λάγνα, τραχιά φωνή της έγινε η πιο λατρεμένη στην Κούβα. H κλασική εναρκτήρια ιαχή της «Azúcar!» (ζάχαρη) έγινε γνωστή σ’ολόκληρη την Λατινική Αμερική.

Όταν το 1960 εγκατέλειψε την Κούβα του Κάστρο και, μετά από ένα μακρύ οδοιπορικό, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, ξεκίνησε τη δεύτερη και πιο επιτυχημένη περίοδο της καριέρας της που ενισχύθηκε από τις συνεργασίες της με μεγάλους μουσικούς της σάλσα όπως ο Τίτο Πουέντε, ο Ουίλι Κολόν και ο Τζόνι Πατσέκο. Οι σκηνοθέτες Τζο Καρντόνα και Μάριο ντε Βαρόνα χρησιμοποιούν αρχειακό υλικό της Σέλια και του αφοσιωμένου της συζύγου Πέδρο Νάιτ για να αφηγηθούν τη μοναδική ιστορία ενός μικρού κοριτσιού απ’την Αβάνα που έγινε παγκόσμια ντίβα.
"

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

13/03 ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 22.30
16/03 ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ 17.00

και

ΚΑΘΕ ΒΗΜΑΤΑΚΙ



I hope you get it! 95 λεπτά στους ρυθμούς του Κόρους Λάιν, του υπέροχου μιούζικαλ που μετράει πάνω 6000 παραστάσεις και συνεχείς επανεμφανίσεις στο Μπροντγουει και σε όλο τον κόσμο! Όσοι αγαπάτε τα μιουζικαλ και όσοι έχετε δει την κινηματογραφική βερσιόν με τον Μαικλ Ντάγκλας καταλαβάτε περι τίνος πρόκειται

13/03 ΟΛΥΜΠΙΟΝ 00.30
18/03 ΑΚΜΗ 15.30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ