ΠΡΟΣΕΧΩΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ


Στην ταινία Η ζωή στους βράχους, τριάντα τρεις γυναίκες καταθέτουν τη μαρτυρία τους για τις διώξεις που υπέστησαν αυτές και οι οικογένειες τους μετά την υπογραφή της Βάρκιζας στις 2 Φεβρουαρίου 1945. Από αυτές τις γυναίκες, άλλες πήγαν στο Δημοκρατικό Στρατό για να σωθούν, ενώ άλλες συνελήφθηκαν και είτε φυλακίστηκαν είτε τις έστειλαν εξορία. Πρόθεση της ταινίας είναι να αποκαλύψει το ρόλο μιας κοινωνικής ομάδας «χωρίς φωνή» ο οποίος αγνοείται από την επίσημη γραπτή ιστορία. Ο νεότερος κλάδος της «προφορικής ιστορίας» ερευνά τις ζωντανές μαρτυρίες των μη επωνύμων, μαζί και τις βιωματικές εμπειρίες τους, για να φωτίσει πληρέστερα το παρελθόν και τις δυναμικές της ιστορίας που δε μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν. Στην ταινία αυτή, η ομάδα «χωρίς φωνή» είναι οι Γυναίκες.

Έναν χρόνο μετά τον θρίαμβο του "Πουλιά στο βάλτο" η Αλίντα Δημητρίου επιστρέφει με μια ακόμα εμφυλιοπολεμική ιστορία.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΖΑΝΝΑΣ 20.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/03 ΑΚΜΗ 15.30

GENDER POP

Απρίλιος 2008, στον πολυχώρο του BIOS, στο κέντρο της Αθήνας, ένα τριήμερο καλλιτεχνικών δρώμενων πάνω σε θέματα ρόλων φύλου και ταυτότητας.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννάρης σε ένα θέμα γνωστό και αγαπημένο και από το κινηματογραφικό παρελθόν του

ΣΗΜΕΡΑ - ΣΤ. ΤΟΡΝΕΣ 22.00
ΑΥΡΙΟ 17/03 - ΑΚΜΗ 20.30

RIP - A REMIX MANIFESTO



Με πρωταγωνιστές φιγούρες όπως ο περιβόητος Girl Talk η ταινία ανοίγει το θέμα της πειρατείας και των πνευματικών δικαιώματων στην μουσική βιομηχανία του σήμερα. Θέμα αρκετά ελκυστικό και άκρως ενδιαφέρον δε νομίζετε?

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 00.30 (τελευταία προβολή)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ