ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ : ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!



(στο βίντεο το τραγούδι της ταινίας "Αμίλητο νερό" των Μίνου Μάτσα, Ισάακ Σούση και ερμηνεία Χάρούλας Αλεξίου και ακολουθεί τρέιλερ της ταινίας)

Με ευχές για καλό ταξίδι και καλή επιτυχία ξεκινάει σήμερα τις προβολές της η νέα ταινία του Τώνη Λυκουρέση "Σκλάβοι στα δεσμά τους". Εύχομαι και εγώ στον Τώνη και στην ομάδα του να έχουν την ανταπόκριση που περιμένουν από το κοινό και όλα να πάνε κατ' ευχήν.

Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κω/νου Θεοτόκη, μέσα στο οποίο αποτυπώνεται εξαιρετικά το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας (τέλη 19ου και αρχές 20ου αιώνα) με την αστική τάξη να παίρνει τα ηνία της εξουσίας και την πολιτική και κοινωνική ισχύ από τα χέρια της παλαιάς αριστοκρατίας. Τόπος δράσης των ηρώων είναι η Κέρκυρα (ο Λυκουρέσης, οι ηθοποιοί και το συνεργείο φάγανε όλο τον χειμώνα του 2007 κάνοντας γυρίσματα σε επιλεγμένα, όμορφα σημεία του νησιού όπως το Λιστόν, το Κανόνι, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, η Σπιανάδα). Μια ιδιαίτερα φιλόδοξη και καλοφροντισμένη παραγωγή με ένα all star cast (Φέρτης, Λούλης, Ματσούκα, Σακελαρίου), η οποία δυστυχώς αποτελεί και την τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση ενός σπουδαίου νέου ηθοποιού, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από κοντά μας, τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη (έχει τον κομβικό ρόλο στο βιβλίο του Θεοτόκη παίζοντας τον Άλκη Σωζώμενο).

Είχα την χαρά να δω την ταινία το Νοέμβρη του 2008 με αφορμή την πανελλαδική πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη (σάρωσε μάλιστα κερδίζοντας 10 συνολικά Κρατικά Βραβεία ) και να παρουσιάσω σε αποκλειστικότητα την εξαίσια μουσική του Μίνου Μάτσα αλλά και το τραγούδι που έγραψε με τον Ισαακ Σούση και την Χαρούλα Αλεξίου για τις ανάγκες της ταινίας.

Το σάουντρακ του Μίνου κυκλοφόρησε κιόλας και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα ενώ πολύ σύντομα ο συνθέτης θα παρουσιάσει μια συλλογή που περιλαμβάνει το σύνολο της κινηματογραφικής του πορείας. Γεγονός που θα τύχει ιδιαίτερης αναφοράς προσεχώς από την εκπομπή και το μπλογκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ