ΠΡΟΣΕΧΩΣ - ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Δύο δυνατά μουσικά ντοκιμαντέρ μας επιφυλάσει για το τέλος το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Και στα δύο έχει βάλει το χεράκι του ο Χρόνης Πεχλιβανίδης, σκηνοθέτης και παραγωγός, αγαπημένων μουσικών ντοκιμαντέρ όπως Οι μουσικοί του κόσμου και Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη.

KREUZBERG 36



Πρώτα κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της γερμανικής χιπ χοπ σκηνής, που εδρεύει στο Κροιτσμπεργκ, μια γειτονιά του Βερολίνου. Εκεί οι περισσότερες ταμπέλες των καταστημάτων είναι στα τούρκικα και οι κάτοικοι ως επι το πλείστον μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Κάποτε άντρο την γερμανικής πανκ, του αντεγκράουντ και στέκι διακίνησης ναρκωτικών. Σήμερα ένα από τα πιο δυνατά σημεία της ευρωπαϊκής χιπ χοπ κουλτούρας. Ακούστε στο πρώτο βίντεο ένα κομμάτι από τους 36 Boys που στην ταινία Kreuzberg 36 σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους!

KATRINA MUSIC



Αφήνοντας το Κροιτσμπεργκ κατευθυνόμαστε προς ΗΠΑ και συγκεκριμένα προς Νέα Ορλεάνη. Μια περιοχή αληθινή μητρόπολη για την μουσική που δοκιμάστηκε σκληρά πριν 4 χρόνια από τον τυφώνα Κατρίνα. Στο ντοκιμαντέρ θα δείτε τα τραγούδια που επιβίωσαν από τον τυφώνα αλλά και εκείνα που γεννήθηκαν για να περιγράψουν την ζωή στη Νέα Ορλεάνη μετά το χτύπημα της Κατρίνα. Ακριβώς όπως συνέβη και στην Σίστα Ότις μια καταπληκτική τραγουδοποιό, η οποία με την κιθάρα της και το πάθος της για την μουσική στο βίντεο παρουσιάζει ένα τραγούδι αφιερωμένο στην αγαπημένη της Νέα Ορλεάνη!


ΠΡΟΒΟΛΕΣ


ΣΗΜΕΡΑ 22.00 ΣΤ. ΤΟΡΝΕΣ
ΑΥΡΙΟ 15.30 ΑΚΜΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ