ΠΡΟΣΕΧΩΣ - ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΑΓΑΠΗΤΕ ΖΑΚΑΡΙ: ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ



Το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου 2001, ο 28χρονος γιατρός Άντρου Μπάγκμπι δολοφονήθηκε σ’ ένα πάρκινγκ στη δυτική Πενσιλβάνια. Η βασική ύποπτη, πρώην φίλη του και γιατρός, Σέρλι Tέρνερ, κατέφυγε αμέσως στο Σεντ Τζον της επαρχίας Νιούφαουντλαντ του Καναδά, όπου και ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο παιδί του Άντρου. Η Σέρλι ονόμασε το αγοράκι Ζάκαρι. Ο σκηνοθέτης Κερτ Κένι, παιδικός φίλος του Άντρου, ξεκίνησε αρχικά να κάνει αυτή την ταινία προκειμένου ο μικρός Ζάκαρι να μάθει ποιος ήταν ο πατέρας του. Όταν όμως η Σέρλι Τέρνερ αποφυλακίστηκε με εγγύηση στον Καναδά και, ενόσω ανέμενε την έκδοσή της στις ΗΠΑ, ανέκτησε την κηδεμονία του Ζάκαρι, ο άξονας της ταινίας μετατοπίστηκε στον παππού και τη γιαγιά του Ζάκαρι, τον Ντέιβιντ και την Καθλίν Μπάγκμπι, και στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να κερδίσουν την κηδεμονία του αγοριού.

Δεν ξέρω τι άλλο θα δείτε σε αυτό το φεστιβάλ αλλά στην συγκεκριμένη ταινία θα πάτε με κλειστά μάτια! Ένα από τα καλύτερα αμερικάνικα ντοκιμαντέρ του 2008, που βάζει κάτω μπόλικα ακριβού προυπολογισμού αστυνομικά, θριλερ ή περιπέτειες.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ 20.00 ΟΛΥΜΠΙΟΝ
ΤΡΙΤΗ 17/03 22.30 ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

ΡΥΘΜΟΙ ΚΑΙ ΡΙΜΕΣ και BOMBING



Η μουσική ταινία του Νίκου Σκαρέντζου με τίτλο Ρυθμοί και ρίμες είναι μία καταγραφή της ελληνικής hip hop σκηνής. Η ταινία χωρίζεται σε θεματικά κεφάλαια, όπου οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές της σκηνής μιλούν για το χρονικό του hip hop στη χώρα μας, από το ξεκίνημά του τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα, με όλα τα στοιχεία που αυτό περιέχει, όπως DJing, MCing, graffiti, breakdance και beatbox. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μονόλεπτα αποσπάσματα (που όλα μαζί θα αποτελούν μία μικρού μήκους ταινία) της ζωής μιας παρέας παιδιών Ελλήνων και μεταναστών που ζούνε στην Αθήνα και προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στο ελληνικό hip hop.

Η προβολή ξεκινάει με την μικρού μήκους Bombing των Άγγελου Αθανασόπουλου και Δημήτρη Νικολόπουλου, που αφηγήται την ιστορία μιας παρέας τεσσάρων παιδιών κάπου σε μια γειτονιά της Αθήνας ακούγώντας χιπ χοπ και κάνοντας bombing δηλαδή παράνομα γκραφίτι. Τα παιδιά κέρδισαν ειδικό βραβείο καλύτερης ψηφιακής ταινίας τον Σεπτέμβρη του 2008 στο Φεστιβάλ Δράμας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/03 - ΟΛΥΜΠΙΟΝ - 00.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/03 - ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ - 22.30

ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ



Τους απολαύσαμε (ημί)γυμνους και βαμμένους με πολύχρωμα σχέδια bodypainting να ξεχύνωνται με ενθουσιασμό στην παραλία και να μπλοκάρουν την Αριστοτέλους με μόνο αίτημα να γίνει η γκρίζα πόλη προσβάσιμη, περισσότερο πράσινη και φιλική σε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο. Θα τους ξαναχαρούμε στο μικρού μήκους φιλμ της Έλλης Ζερμπίνη που προβάλλεται

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/03 22.30 - ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
ΤΡΙΤΗ 17/03 13.00 - ΑΚΜΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ