ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΚΟ




Μια παράδοξη επέτειος συμπληρώνεται αυτή την άνοιξη. Ήταν πριν από 40 χρόνια όταν ένα ζευγάρι της ροκ σκηνής θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με μόνο αίτημα την ειρήνη. Ο Τζόν Λένον και η Γιόκο Όνο περνάνε τον μήνα του μέλιτος στο Αμστερνταμ και κάνουν διαμαρτυρία καθηλωμένοι στο κρεβάτι τοπυ ξενοδοχείου. Δημοσιογράφοι καλύπτουν το πρωτότυπο γεγονός ενώ φίλοι έρχοται προς συμπαράσταση της διαμαρτυρίας, που θα συνεχιστεί λίγο αργότερα στο δωμάτιο 1742 του ξενοδοχείου "Βασίλισσα Ελισάβετ" στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Μια εποχή με το αντιπολεμικό κίνημα του Βιετνάμ στο φόρτε, με το καλοκαίρι της αγάπης να έχει δώσει την σκυτάλη στον Μάη της Αμφισβήτησης και από εκεί στην ψυχεδέλεια του Γουντστοκ. Αναμφισβήτητα μια εποχή διαφοροποίησης για τα θέλω των ίδιων των Μπιτλς που τότε κυκλοφόρησαν ένα από τα κορυφαία αλμπουμ τους, το "Abbey Road". Πέριπου τότε θα κυκλοφορήσουν και δύο σουρεάλ δίσκοι για το ζεύγος Λένον - Όνο με τον γενικό τίτλο "Unfinished Music". Λίγο μετά θα ακολουθήσει η σόλο πορεία των Μπιτλς και του Λένον με την Plastic Ono Band.

Και με αυτή την επέτειο στο ημερολόγιο η playlist της εκπομπής σήμερα περιλαμβάνει Beatles και Lenon της περιόδου 1968-1970. Σε πρωτότυπες εκτελέσεις ή πειραγμένες δεύτερες ηχογραφήσεις από πλήθος ροκ σταρς

Σχόλια

Ο χρήστης Μιχάλης Τσαντίλας είπε…
Καλησπέρα! Πολύ αγαπημένος μου καλλιτέχνης ο Lennon! Υπάρχει και ένα πολύ ωραίο ντοκυμαντέρ για την... καθιστική διαμρτυρία του με την Ono που έχει τίτλο John & Yoko's Year Of Peace.
Ο χρήστης igkros είπε…
Δεν το έχω δει Μιχάλη αλλά φαντάζομαι είναι μια από τις πολλές δραστηριότητες που έκαναν στη διάρκεια της κρεβατοδιαμαρτυρίας τους στον Καναδά. Έχω δει βέβαια τα φευγάτα μικρού μήκους που γύριζαν τότε με την Γιόκο και τον Τζον να καταπίνουν τα πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ