Ο ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΖΙΝΙ!


Το αντιγράφω όπως το γράφει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία και η συνάδελφος Ν. Χατζηαντωνίου:

Κάτι αντίστοιχο των αμερικανικών Οσκαρ είναι για τον Καναδά τα ετήσια κινηματογραφικά βραβεία Genie. Φέτος θα απονεμηθούν στις 4 Απριλίου και τότε θα μάθουμε αν η μουσική του Νίκου Κυπουργού για την ταινία «Fugitive Pieces» του Τζέρεμι Ποντέσουα, συνυποψήφια μαζί με άλλες τέσσερις, θα πάρει το Genie πρωτότυπης μουσικής. Η ίδια ταινία, που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στα τέλη Μαρτίου, είναι επίσης υποψήφια και για τα βραβεία φωτογραφίας, προσαρμογής σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, δεύτερου ανδρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Οσο για τη μουσική περιέχεται στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Κυπουργού «Slow Motion» μαζί με ακόμα 12 θέματα που έγραψε κατά καιρούς ο συνθέτης για ελληνικές και ξένες ταινίες.

Μικρή δική μου διευκρίνηση : Το σάουντρακ της ταινίας απ' οσο γνωρίζω δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Και αυτό μας δίνει την ευκαιρία μαζί με την αφορμή της προβολής της ταινίας σε λίγες μέρες και στους κινηματογράφους της Ελλάδας να κάνουμε τις επόμενες μέρες μια ειδική ραδιοφωνική παρουσίαση. Όσον αφορά το Slow Motion περιέχει αποσπασματα αυτής της δουλειάς, είναι ένας δίσκος για τον οποίο έχω αναφερθεί στο παρελθόν καθώς περιέχει αποσπάσματα από κινηματογραφικές συνθέσεις του συνθέτη την τρέχουσα δεκαετία.

Εύχομαι ο Νίκος Κυπουργός να καταφέρει να κερδίσει το καναδέζικο Όσκαρ. Είναι ένας από τους πιο σταθερούς και ποιοτικούς συνθέτες που έχουμε αυτή την στιγμή ως Ελλάδα και είναι ευχάριστο πως τέτοιοι άνθρωποι ανοίγουν τα φτερά τους και εκτός Ελλάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ