"Το Τανγκό των Χριστουγέννων" στην μεγάλη οθόνη!

Σκηνή από την ταινία "Το Τανγκό των Χριστουγέννων"


Είναι πλέον ανακοινώσιμο! Ακόμα ένα βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη βρίσκει τον δρόμο για την οθόνη. "Το Τανγκό των Χριστουγέννων" είχε ήδη ξεκινήσει γυρίσματα εδώ και καιρό στον Έβρο και ετοιμάζεται να σας κάνει να αναθεωρήσετε την άποψη σας για τον χορό!

Ο Νίκος Κουτελιδάκης υπογράφει την σκηνοθεσία ενώ πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Έλενη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας.

Η υπόθεση του βιβλίου μας γυρίζει χρόνια πίσω. Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Είναι η δεύτερη κινηματογραφική διασκεύη βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη. Η πρώτη ήταν το 1992 όταν ο Γ. Καρυπίδης σκηνοθέτησε το "Πεθαμένο Λικέρ". Το 2000 επίσης ο Κώστας Κουτσομύτης είχε διασκεύασει για την μικρή οθόνη άλλο ένα βιβλίο, το "Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις