Μετά το Σάντανς, το Ρότερνταμ!



Μετά το Σάντανς ο Μπάμπης Μακρίδης ανοίγει τον δρόμο για τον ελληνικό κινηματογράφο και στο Ρότερνταμ! Η ταινία του με τίτλο L μετά την συμμετοχή της στο σπουδαίο αμερικάνικο φεστιβάλ θα δώσει το παρόν και στο διαγωνιστικό του Ρότερνταμ.


Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, που έχει σαν στόχο να αναδεικνύει νέα και ανεξάρτητα ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου, συμμετοχή στο διαγωνιστικό κομμάτι είχε η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου Wasted Youth, η οποία μάλιστα είχε ανοίξει την διοργάνωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση του Ρότερνταμ θα δώσουν επίσης το παρόν ο Γ. Λάνθιμος με τις Άλπεις και Φ. Τσίτος με τον Άδικο Κόσμο στο τμήμα Spectrum, ένα πανόραμα ταινιών που έχουν ξεχωρίσει σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ, ενώ συμμετέχουν ήδη ο Εκτορας Λυγίζος με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Το Παιδί Τρώει το Φαγητό του Πουλιού στο τμήμα Work in Progress και η Αθηνά Τσαγγάρη και ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, οι οποιοί θα παρουσιάσουν τα νέα τους πρότζεκτ στο τμήμα CineΜart του Ρότερνταμ.

Συνολικά 6 Έλληνες σκηνοθέτες θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση του Ρότερνταμ σε διάφορα τμήματα του φεστιβαλ. (Μικρό σχόλιο: Πόσο κρίμα που όλα αυτά δεν γίνονται στην Θεσσαλονίκη!)

Για το line up του φετινού Ρότερνταμ δείτε εδώ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ