Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ηθοποιών και Σκηνοθετών (DGA & SAG Awards))

Οι Βαϊόλα Ντεϊβις και Οκτάβια Σπένσερ δέχονται τα συγχαρητήρια για τα SAG Awards
και ετοιμάζονται για τους ευχαριστήριου λόγους των Όσκαρ
Σαββατοκύριακο βραβείων αυτό που πέρασε στις ΗΠΑ και μάλλον αρχίζει να ξεδιαλύνει το οσκαρικό τοπίο, μετά και την ανακοίνωση των υποψηφιότητων.


Το Σάββατο απονεμηθηκαν τα βραβεία του Σωματείου Σκηνοθετών. Αν και οι περισσότεροι αναμέναμε μια επικράτηση του Μάρτιν Σκορτσέζε τελικά έγινε η έκπληξη και βραβεύτηκε ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του Artist. Κίνηση που μάλλον δείχνει τον απόλυτο θαυμασμό και την παράκρουση που έχουν πάθει οι Αμερικάνοι με τη δουλειά του Γάλλου σκηνοθέτη. Να σημειωθεί πως το DGA Award συνδέεται πολύ στενά με το Όσκαρ σκηνοθεσίας και μόλις 7 φορές έχει παρεκλίνει η Ακαδημία από το αποτέλεσμα του DGA. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως αν κερδίσει ο Μάλικ, ο οποίος δεν ήταν καν υποψήφιος στο DGA αλλά ξεπέρασε Φίντσερ και Σπήλμπεργκ και προτάθηκε στην πεντάδα του Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Χτες πάντως το κλίμα άλλαξε ελαφρώς με τις Υπηρέτριες (Help) να θριαμβεύουν στα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (SAG Awards). Οι εκπληκτικές ερμηνείες των Βαϊόλα Ντεϊβις και Οκτάβια Σπένσερ κέρδισαν τις διακρίσεις για τις γυναικείες ερμηνευτικές κατηγορίες ενώ η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Ερμηνείας από Καστ (αν το μεταφράζω σωστά). Πράγμα που ανεβάζει τις μετοχές της ταινίας και τις δίνει πόντους για τα Όσκαρ. Στις ανδρικές ερμηνείες αναμενόμενη η νίκη του Κρίστοφερ Πλάμερ στον β ανδρικό ενώ ερωτηματικό αποτελεί η διάκριση του Ζαν Ντεζαρντέν του Artist (δείγμα συμπάθειας των ηθοποιών προς την ταινία του Χαζανεβίσιους) έναντι του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ