Με εκπλήξεις τα DGA Awards - Εκτός ο Σπήλμπεργκ, εντός ο Φίντσερ!



Με μια ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα της οσκαρικής κούρσας ανακοίνωσε το Σωματείο Σκηνοθετών τις φετινές του υποψηφιότητες.


Το Σωματείο αφήνει εκτός μάχης (τουλάχιστον για τα δικά του βραβεία) τον Στήβεν Σπήλμπεργκ που η νέα ταινία του War Horse έχει κερδίσει τους Αμερικανούς κριτικούς και υπολογιζόταν στο παιχνίδι των οσκαρικών εντυπώσεων. Εκτός μένει επίσης ο Τέρενς Μάλικ, μάλλον αναμενόμενα όμως καθώς οι ταινίες του συγκεκριμένου σκηνοθέτη μάλλον ξεχωρίζουν για επιμέρους τεχνικές αρετές παρά για συνολικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα.

Αντιθέτως εντός παιχνιδιού μένουν ο Μισέλ Χαζαναβίσιους, του οποίου η ταινία είναι μέχρι τώρα το Νο1 φαβορί της οσκαρικής κούρσας, ο Μάρτιν Σκορτσέζε που για πολλούς βρίσκεται με το Hugo 3D κοντά στο δεύτερο Όσκαρ σκηνοθεσίας, ο Αλεξάντερ Πεϊν για τους Απογόνους του. Η έκπληξη της πεντάδας ακούει στο όνομα Ντεϊβιντ Φίντσερ, ο οποίος δείχνει να μπαίνει δυναμικά πλέον στη μάχη. Υπενθυμίζεται πως ο Φίντσερ ήταν πέρυσι και πάλι υποψήφιος τόσο γοα το DGA όσο και για το Όσκαρ χάρη στο Social Network αλλά είχε χάσει από τον Τόμας Χούπερ. Εντός πεντάδας και ο Γούντι Άλλεν, του οποίου η ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" φαίνεται να εκτιμήθηκε δεόντως. Ο Άλλεν είχε χρόνια να προταθεί από το Σωματείο αφού η τελευταία εμφάνιση του ήταν το 1990 ενώ το 1996 είχε λάβει τιμητικό βραβείο από τους Σκηνοθέτες.

Να σημειώσουμε πως ποτέ δεν έχει κερδίσει Όσκαρ σκηνοθέτης που δεν προταθηκε από το Σωματείο. Επομένως η συγκεκριμένη βράβευση αποκτά ξεχωριστή σημασία. Υπομονή για τον νικητή μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2012.

Οι υποψήφιοι αναλυτικά:


WOODY ALLEN
Midnight in Paris
(Sony Pictures Classics)

DAVID FINCHER
The Girl With the Dragon Tattoo
(Columbia Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures)

MICHEL HAZANAVICIUS
The Artist
(The Weinstein Company)

ALEXANDER PAYNE
The Descendants
(Fox Searchlight Pictures)

MARTIN SCORSESE
Hugo
(Paramount Pictures)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ