Μετέωρα του Σ. Σταθουλόπουλου στη Μπερλινάλε!

Η Τ. Κουλίεβα και ο Τ. Αλεξάντερ
αντιμέτωποι με την ιδέα του πειρασμού
στα Μετέωρα του 12ου αι. 
Νέα συμμετοχή του ελληνικού κινηματογράφου στα διεθνή φεστιβάλ!
Ο Σπύρος Σταθουλόπουλος, που αγαπήθηκε πριν μερικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη με το εντυπωσιακό PVC 1 θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε τη νέα του ταινία με τίτλο "Μετέωρα".

Το PVC1 είχε εντυπωσιάσει με την τόλμη του σκηνοθέτη να γυρίσει μια ταινία 85 λεπτών μέσα σε ένα μονόπλανο. Η ταινία είχε ενθουσιάσει όχι μόνο το φεστιβαλικό κοινό των Κάννών, της Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθος κοσμου σε Ευρώπη και Αμερική το 2007.

Τα "Μετέωρα" είναι η δεύτερη ταινία του Σταθουλόπουλου και αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας η οποία αφηγήται την ιστορία ενός Έλληνα μοναχού κατά τον 12ο αιώνα που ενώ μονάζει στο γνωστό μοναστικό συγκρότημα θα γνωρίσει τον πειρασμό στο πρόσωπο μιας Ρωσίδας καλόγριας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ταμίλα Κουλίεβα και ο Τheo Alexander, γνωστός από την παρουσία του στην τηλεσειρά True Blood.

Η ταινία σύμφωνα με το IMDB αποτελεί μια από τις πλέον αναμενόμενες για το 2012, επομένως η προβολή της στο Φεστιβάλ Βερολίνου αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ