100 χρόνια Paramount Pictures!!!Το 2012 είναι μια συμβολική χρονιά για τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Και μόνο η φράση Paramount Pictures φέρνει στο νου δεκάδες αναμνήσεις από ταινίες που όλοι αγαπήσαμε και ζήσαμε μαζί τους το όνειρο. Το ίδιο για τους σταρς, τους σκηνοθέτες, τους συνθέτες και τοσους άλλους που εργάστηκαν για να παρουσιάσουν την τέχνη τους επί της μεγάλης οθόνης. Από τον Μπομπ Χοούπ μέχρι τον Τομ Κρούζ και από τον Σεσίλ Ντε Μίλ μέχρι τον Τζιμ Κάμερον η Universal φτιάχνει σπουδαίες ταινίες και μεγάλα όνειρα.


Φέτος λοιπόν το μεγαλό στούντιο γιορτάζει τα 100 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του στην βιομηχανία του θεάματος. Είναι το αρχαιότερο κινηματογραφικό στούντιο. Όλα ξεκίνησαν το 1912 όταν ο Αδόλφος Ζουκόρ σκέφτηκε πως οι κινηματογραφικές ταινίες είναι η φτηνότερη διασκέδαση για τους εμιγκρέδες που έρχονταν στην Αμερική από την Ευρώπη και όλο τον υπόλοιπο κόσμο και η πιο προσοδοφόρα επιχείρηση για τον ίδιο.

Το λογότυπο της Paramount που παρουσιάζει την τριγωνικού σχήματος κορυφή ενός βουνού και τα αστέρια που την περιβάλλουν έχει διαμορφωθεί εδώ και ένα μήνα στην επετειακή πραγματικότητα. Για όλο το 2012 οι ταινίες που έχει την ευθύνη της παραγωγής και του πλασαρίσματος το στούντιο θα ξεκινούν με το νέο λογότυπο που υπενθυμίζει στους θεατές την 100ετή παρουσία της Paramount στις κινηματογραφικές αίθουσες της υφηλίου. Η μουσική του λογότυπου ανήκει στον οσκαρικό συνθέτη Μαικλ Τζιατσίνο.Πέρα από το λογότυπο η Paramount έχει προχωρήσει στην παραγωγή ενός φωτογραφικού λευκώματος με όλους τους σπουδαίους συνεργάτες της που είναι εν ζωή. Ο 95χρονος ηθοποίος Έρνεστ Μποργκναϊν ήταν ο αρχαιότερος όλων ενώ ο Ρόμπερτ Έβανς ο μοναδικός παραγωγός που κλήθηκε να δώσει στο παρόν σε αυτό το σετ, ανάμεσα σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως ο Ντε Νίρο, ο Πατσίνο, ο Κόπολα, ο Σκορτσέζε, κ.α.

Κορύφωση της επετειακής γιορτής θα είναι η άνοιξη του 2012. Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο η επετειακή 3D έκδοση του Τιτανικού του Τζ. Κάμερον (που θα τιμήσει όχι μόνο τα 100χρονα της Paramount αλλά επιπλέον θα θυμίσει σε όλους μας το θρυλικό ναυάγιο που κλείνει επίσης 100 χρόνια ιστορίας). Η ταινία που συμπίπτει ημερολογιακά με τα 100α γεννέθλια του στούντιο είναι ο Δικτάτορας του Σάσα Μπαρόν Κοέν, ταινία που κυκλοφορεί τον Μαϊο του 2012.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...