ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν λέγαμε ότι η 22α Σεπτεμβρίου είναι Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο τι ακριβώς κατάλαβαν όσοι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο τους? Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν πέριξ των οδών Σβώλου - Ερμού - Τσιμισκή - Μητροπόλεως - Κορομηλά και φυσικά ταλαιπωρήθηκαν χωρίς κανένα λόγο. Άλλοι πάλι (μετρημένοι είναι η αλήθεια) θέλησαν να το παίξουν πιο μάγκες και δύεισδυσαν στην Τσιμισκή, όπως και τα ταξί που σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί πήραν άδεια να μπουν στην Τσιμισκή. Όπως επίσης με λύπη πήρε το αυτί μου πως ο ΟΑΣΘ τελικά μείωσε τα οχήματα που κατέβηκαν στις "πεζοδρομημένες" οδούς αντί να κάνει δυναμικό μπάσιμο στην γιορτή δείχοντας την πρακτική λειτουργία (τελικά με τα δωράκια και τους χαζοδιαγωνισμούς τους νομίζουν πως επιτελούν και έργο αυτοί!)


Θα τα δείτε όλα αυτά στις φωτογραφίες που παραθέτω στο post αυτό. Όπως θα δείτε και την μικρή γιορτή που στήθηκε στην Αριστοτέλους και σε όλους αυτούς τους κεντρικούς οδικούς άξονες με τους πεζούς και τους ποδηλάτες να καταλαμβάνουν το οδόστρωμα. Και είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να αποτυπώσω και τα χαμόγελα όσων κατέβηκαν στο κέντρο και συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στη γιορτή. Γιατί όσοι κατάλαβαν το νόημα της σημερινής ημέρας το καταχάρηκαν και όσοι δεν είχαν ιδέα τι ακριβώς συνέβη αλλά παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα το διασκέδασαν με την καρδιά τους.

Εύχομαι κάποια στιγμή η Κορομηλά να γίνει ένας καθημερινός παιδότοπος

η Αριστοτέλους ή όποιο άλλο σημείο να γίνει σημείο συνάντησης για τους σκεϊτάδες και όλες τις ομάδες νέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό,

όπως επίσης εύχομαι το αυτοκίνητο να πάψει να γεμίζει το κέντρο της πόλης αδικαιολόγητα και αδιάκοπα και τα χρώματα και η δημιουργηκότητα μας να ζωντανέψουν με την μαγεία τους όλο αυτό το αστικό γκρίζο.

Δείτε και τα βίντεακια για την γιορτή

Video 1 - Τσιμισκή με μουσικές και ποδήλαταδες




Video 2 - Πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα




Video 3 - 2L8 στην Ικτίνου
(Τα δίνουν όλα και το απολαμβάνουν όσο και εμείς)



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
krima pou to xasa, elpizw na ginoun ki alles meres xwris autokinhto gia na sunedihtopoihsei kapote o ellhnas oti borei kai xwris auto!!
geo
Ο χρήστης igkros είπε…
Νομίζω πως θα γίνουν και άλλες όποτε μη σε ανησυχεί. Το θέμα είναι βέβαια να μην γίνουν συνήθεια αλλά συνείδηση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ