ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΙΣ (ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ) ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Τρεις ελληνικές ταινίες σήμερα στις αίθουσες (της Αθήνας). Ελπίζω πως και οι τρεις θα βρουν τρόπο να ταξιδέψουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά και στην Θεσσαλονίκη. Όπως επίσης ελπίζω πως θα έχουν μια καλή διαδρομή στο ταμείο.

Η πρώτη 'Η Καντίνα" του Σταύρου Καπλανίδη, αυθεντική νεοελληνική κωμωδία με εσανς (και σεναριακή υπογραφή) Στάυρου Τσιώλη.



Η δεύτερη το "Κράτησε με" της Λουκίας Ρικάκη. Μια παραγωγός ραδιοφωνικής εκποµπής σοκαρισµένη από τον θάνατο του πατέρα της, δηµιουργεί µια ιστοσελίδα για να φιλοξενήσει παρόµοιες ιστορίες ακροατών. Με τους Κατερίνα Λυπηρίδου, Τάκη Βογόπουλο, Πάνο Κρανιδιώτη, Μαριάννα Κάλµπαρη, Φοίβο Παπαδόπουλο.



Για την τρίτη θα μιλήσω λίγο περισσότερο. Πρόκειται για το πρώτο sequel ταινίας ντοκιμαντέρ στον ελληνικό κινηματογράφο. Το "Σουγκαρτάουν - Η επόμενη μέρα" του Κίμωνα Τσακίρη είναι ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς μεταφέροντας την δράση του όχι στην Ζαχαρω των γαμπρών της ευτυχίας αλλά στην καμένη προεκλογική και μετεκλογική Ηλεία του 2007.



Περισσότερα γράφω σε προηγούμενο post στο οποίο υπάρχει και μια συνέντευξη του σκηνοθέτη. Να σημειώσω απλά για την ιστορία ότι το υλικό της ταινίας αποτέλεσε σημαντικό τεκμήριο για την αρχή του τέλους του Δήμαρχου Ζαχάρως, ο οποίος τέθηκε σε αργία και παύτηκε από τα καθήκοντα του. Τους λόγους που συνέβη αυτό όπως και πολλά περισσότερα θα τους δείτε στην ταινία και φυσικά περιμένω τα σχόλια σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ