ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2010 - ΔΥΟ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ



"The kids are all right" -
Έκανε άισθηση στην Μπερλινάλε, ανοίγει τις Νύχτες Πρεμιέρας
του 2010

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι απόλυτα από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και φέτος. Πέρα όμως από τις πρεμιέρες, που ουσιαστικά αφορούν ταινίες που θα δούμε έτσι κι αλλιώς στις κινηματογραφικές αίθουσες το επόμενο τρίμηνο το φεστιβάλ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να συνδεθεί με τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και να διαδραματίσει ρόλο σημαντικό στα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβαλικά δρώμενα. Έτσι οπωσδήποτε παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ελληνικές πρεμιέρας του φεστιβάλ με τους Φραντζή, Τζίτζη, Παναγιωτόπουλο,Ιωακειμίδου να δηλώνουν παρών με τις ταινίες τους (όχι όμως και οι Τζουμέρκας και Τσαγγάρη που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Βενετία).

Ενδιαφέρον έχουν και δύο ημερίδες που διοργανωνεί στις 17 και 20 Σεπτεμβρίου 2010 το φεστιβάλ. Στην πρώτη οι καλλιτεχνικοί διευθυντές όλων των κινηματογραφικών φεστιβάλ της ελληνικής επικράτειας συναντονται στον ίδιο χώρο και προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ρόλο τους στον φεστιβαλικό χάρτη της χώρας και ταυτόχρονα την σχέση τους με τον ελληνικό κινηματογράφο. Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ολυμπία, Χαλκίδα, Κως, Ρόδος, Νάουσα, Γαλλοφωνία και όλα τα υπόλοιπα θεματικά ή μη φεστιβάλ θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε μια κουβέντα που σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η δεύτερη ημερίδα αναλύει ζητήματα της ελληνικής κινηματογραφικής επικαιρότητας. Που βρίσκεται η Ομίχλη, ποιος ο ρόλος της Ακαδημίας, τι λένε τα Σωματεία και το Κέντρο Κινηματογράφου για τις εξελίξεις στον ελληνικό κινηματογράφο και τι περιμένουν από το Νέο Νομοσχέδιο για τον Κινηματογράφο. Δεν ξέρω αν τα αίματα θα ανάψουν και πάλι και αν θα ξαναζήσουμε τις δόξες που διαδραματίστηκαν και πέρυσι αλλά σίγουρα η κουβέντα και εδώ θα έχει πολύ ζουμί.

Για τις ταινίες του Φεστιβάλ αλλά και το πρόγραμμα αναλυτικά όπως θα παρουσιαστεί μπορείτε να δείτε στο κινηματογραφικό blog mftm που έχει ένα πολύ ένα πολύ κατατοπιστικό κομμάτι αλλά και στο επίσημο site της διοργάνωσης που για άλλη μια χρονιά δεν αλλάζει τις κακές του συνήθειες

Σχόλια

Ο χρήστης cheaptalk είπε…
Χωρίς να θέλω να μειώσω το Βερολίνο, και επειδή και ο verbal το παρέλειψε στο mftm, συμπληρώνω ότι το The Kids Are All Right έκανε πρεμιέρα στο Sundance, όπως και πολλές άλλες αγγλόφωνες και μη ταινίες που είδαμε στη συνέχεια στη Γερμανία το χειμώνα.
Ο χρήστης igkros είπε…
@ cheaplog

Thanks για την επισήμανση man! Έχεις απόλυτο δίκιο. Παγκόσμια πρώτη στο Σάντανς και πανευρωπαϊκή 3 εβδομάδες μετά στο Βερολίνο για το The Kids are all right. Ευχαρίστως πάντως το ξαναβλέπω και στην Αθήνα! Θα τα πούμε μάλλον εκεί ή στις ημερίδες του φεστιβάλ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ