ΓΛΥΚΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ


Η "Ω" είναι ένα όμορφο κορίτσι. Μόλις 27 χρονών, έχει μια ζωή μπροστά της και όνειρα τα οποία θέλει λίγο λίγο να τα κάνει μικρές αλήθειες. Αγαπάει τον κινηματογράφο, λατρεύει την φύση, την οποία όποτε μπορεί την φωτογραφίζει και μας την δείχνει όλο καμάρι. Τότε το πρόσωπο της νιώθω ότι παίρνει μια όψη μικρού παιδιού, που έχει ανακαλύψει έναν σπουδαίο θησαυρό. Μέσα σε όλα αυτά χωράνε φίλοι, έρωτες, σχέσεις, γονείς, σπουδές, ταξίδια, εργασιομανία.

Προσπαθώ να ισορροπήσω με τις λέξεις. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Δεν θέλω να εκβιάσω κάνενα συναίσθημα και από την άλλη δεν θέλω να υποπέσω σε κανένα λεκτικό ατόπημα (με τις γυναίκες έτσι και αλλιώς πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός όπως οι διπλωμάτες στην διατύπωση κάθε φράσης τους. Sic!) Συνεχίζω την αφήγηση μου...

Υπάρχουν όμως φορές που δοκιμαζόμαστε πολύ περισσότερο από το κανονικό. Κι αυτό ισχύει για όλους μας. Έτσι και η Ω αυτή την στιγμή δίνει μια δική της προσωπική μάχη. Κι αυτό γιατί στα 27 της παλεύει με τον καρκίνο του μαστού.

Μια τυπική εξέταση γυναικολογικής φύσεως, λίγες μέρες πριν τα γεννέθλια της, γρήγορα μεταβλήθηκε σε μια διάγνωση, που αν δεν γινόταν εγκαίρως θα είχε σίγουρα δυσάρεστες συνέπειες... Όταν πήρε την απόφαση και μου μίλησε για την περιπέτεια της έμεινα αποσβωλωμένος. Είναι από αυτές τις στιγμές που ξυπνάς μέσα σου από έναν λήθαργο. Γρήγορα όμως μου μετέδωσε την βαθιά πίστη της και την αισιοδοξία της. Τόση ώστε να ανοίξει το δικό της blog μέσω του οποίου κρατάει ένα ημερολόγιο. θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα χρονικό. Ένα ημερολόγιο ακριβό σε συναισθήματα, ψυχολογικές ασκήσεις και περιγραφικό - ενημερωτικό γύρω από την θεραπεία της, που εκτός του χειρουργείου περιλαμβάνει μια σειρά από χημειοθεραπείες.

Σκοπός της δεν είναι απλά η ψυχολογική εκτόνωση μιας ιστορίας (που έτσι κι αλλιώς είναι ψυχοφθόρα από μόνη της). Αλλά η ενημέρωση και μια υπέροχη μοιρασιά της αισιοδοξίας και της γλυκιάς ιδέας που έχει για την ζωή. Θα το διαπιστώσετε απλώς και μόνο με μια επίσκεψη στο ιστολόγιο της που το ονομάζει SWEET DECEMBER (ΓΛΥΚΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ). Η φούξια ταπετσαρία από μόνη της φανερώνει πολλά για την συγγραφέα του ιστολογίου. Όπως και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται και περιγράφει την ιστορία της. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε αυτό το ιστολόγιο. Η ενημέρωση και η προσοχή μας για τέτοιου είδους ζητήματα δεν χωράνε αφελείς σκέψεις και διακρίσεις. Και επιπλέον σώζουν εγκαίρως. Ανεξαρτήτα από το αν είστε άντρες ή γυναίκες. Η αφήγηση μου σταματάει εδώ. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο Γλυκός Δεκέμβρης...

http://mastektomi.blogspot.com/

"Ω" να ξέρεις ότι είμαι μαζί σου. Σου στέλνω κάθε θετική σκέψη και μια πολύ ζεστή αγκαλιά. Και εύχομαι όταν βρεις τον χρόνο να πάμε και για εκείνο τον καφέ που λέγαμε... Καλή Άνοιξη!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα φίλε...έχει τύχει πολλές φορές να περάσω από αυτό το ιστολόγιο...και πρέπει να πώ ότι συγκινήθηκα πάρα πολύ με αυτό το νεαρό κορίτσι...έχω περάσει και εγώ πάρα πολλά στη ζωή μου (καθότι γεννημένη με μιά σπάνια αναπηρία) και ξέρω πάρα πολύ καλά τί θα πεί η λέξη πόνος...(πονάω από μωρό παιδί)...έχω κάνει και γώ πάρα πολλά χειρουργία...και αυτό που έχω να πώ για τη κοπέλα αυτή είναι ότι είναι αξιέπαινη..μπράβο της.. με συγκίνησε το σθένος της,η ψυχική δύναμη ο τρόπος που αντιμετωπίζει την κατάστασή της και την ίδια τη ζωή...της αξίζουν συγχαρητήρια...είναι μια μικρή ηρωίδα....πραγματικά...έυχομαι μέσα από τη καρδιά μου να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα.....και όταν θα τα σκέφτεται όλα αυτά κάποτε να είναι σάνα είδε απλώς ένα πολύ κακό όνειρο....έυχομαι τα καλύτερα...και να ξέρει ότι η σκέψη μας είναι μαζί της...Αθανασία.
Ο χρήστης Provato είπε…
ευχαριστώ πολύ για το Link!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ