ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ BLOGΟΣΦΑΙΡΑΣ? (Ή ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ?)


Μετά την psilikatzou άλλος ένας διάσημος ιστολόγος μας κουνάει μαντήλι. Ο λόγος για τον πιτσιρίκο, που εγκαταλείπει την μπλογκόσφαιρα για χάρη των κλασσικών media (από ότι μαθαίνω). Δακρύβρεχτος ο αποχαιρετισμός αλλά η σημασία του γεγονότος είναι αλλού. Το ότι ζούμε σε μια εποχή που ο πλουραλισμός των πληροφοριών και των πηγών συγκρούεται με την απόλυτη μονομέρεια της παρουσίασης ειδήσεων. Το ότι υπάρχει πληθώρα ποιοτικών (και μη) επιλογών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τόσο τηλεοπτικά, όσο ραδιοφωνικά και έντυπα. Το διαδίκτυο είναι μια νέα κατάσταση για τα δεδομένα της χώρας μας (η οποία πάντα με χαρακτηριστική καθυστέρηση αναλύει όσα γίνονται στον υπόλοιπο κόσμο), που λίγο λίγο διαμορφώνεται και διαμορφώνει ειδήσεις, πληροφορίες, γεγονότα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που μοιράζονται σε αυτούς τους ρόλους είναι και οι ιστολόγοι (ελληνιστί μπλογκερς). Από τους οποίους προφανώς τα ελληνικά media δείχνουν έτοιμα να απορροφήσουν όσους μπορούν (είτε τους καλύτερους, είτε αυτούς που κατά γενική ομολογία "πουλάνε" σαν πένες) προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους. Αυτό φυσικά είναι προς όφελος των mediaδων και των μέσων τους αλλά εις βάρος του ιστολογείν (εστί φιλοσοφείν). Ασχέτως αν σου αρέσουν ή όχι, αν θεωρούνται σοβαρές φωνές ή απλά υπερεκτιμημένοι, οι άνθρωποι αυτοί αναδυκνύονται σε κανονικούς αρθογράφους και δίνουν μια νέα πνοή με το στυλ τους εκπροσωπόντας φυσικά την εποχή τους (που είναι και εποχή μας). Μια νέα εποχή για το ελληνικό ιντερνετ και καλή της αρχή!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αν θέλετε, δείτε ένα αντίστοιχο post στο:

http://animats.wordpress.com/2008/03/28/%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%8c%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-bloggers/

επιπλέον, σε όσα αναγράφονται εκεί, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να προσθέσω ότι η κατάσταση μου θυμίζει κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβαινε παλιότερα με τους hackers (και που μάλλον εξακολουθεί να συμβαίνει)

όταν το σύστημα (το όποιο "σύστημα") δεν μπορούσε να τους πολεμήσει, η εναλλακτική λύση ήταν η ενσωμάτωση

θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πως θα εξελιχθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης των διαφυγέντων x-bloggers στα πιό παραδοσιακά Μέσα
Ο χρήστης Maria Mikro Analogo είπε…
Βρε λες; Χμμμ... προς το παρόν κρατάω κάποιες επιφυλάξεις για το νέο ιστολογείν.
Φιλιά και καλημέρα :D
Ο χρήστης igkros είπε…
@animats

Είναι σαφές ότι το σύστημα ενεργεί και εδώ έχοντας στο μυαλό του την εξής πρόταση: "Έχε τους εχθρούς σου πιο κοντά και από τους φίλους σου".

Φυσικά να πούμε πως υπάρχουν και εκείνοι οι μπλογκερς που απλώς εγκαταλείπουν μπουχτισμένοι, κουρασμένοι ή απογοητευμένοι την περιπέτεια τους αυτή. Και στη θέση τους αναδυκνύονται νέοι ιστολόγοι με περισσότερη ορμή και όρεξη

@μαρια

Καλά δεν θα ανοίξουμε και σαμπάνιες! Είναι όμως αξιοσημείωτο ως γεγονός, ανανεώνει τα media και επιπλέον αυξάνει τον καλώς εννοούμενο "ανταγωνισμό". Το βρίσκω θετικό σε μια πρώτη ματιά. Φυσικά θα πρέπει να έχουμε και τις επιφυλάξεις μας Μαράκι
Ο χρήστης Giannis Kafatos είπε…
καλημέρα, ας μη φτάσουμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε τη δουλειά στα media (δεν εννοώ ότι το κάνεις εσύ στο ποστ σου, αλλά όπως θα έχεις δει έχουν γραφεί και ... τεράστιες ακρότητες). Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός! Ο κάθε ιδιοκτήτης η διευθυντής διάλεγει από την αγορά εργασίας όποιον ή όποια πιστεύει ότι θα του κόψε εισιτήρια. Αφού ούτως ή άλλως και τα βλογκς - ακόμη - λειτουργούν με τον παραδοσιακό τροπο απλώς αποτελούν "νέο" φέροντα εξοπλισμό. Κείμενα γράφουμε, τα εμπλουτίζουμε με φωτογραφίες, ή ανεβάζουμε ηχητικά ή μαγνητοσκοπημένα μηνύματα. "Απλως" (εδώ υπάρχει το μεγαλείο)δεν έχουμε κανέναν στο κεφάλι μας, παρά μόνο τον ίδιο μας τον εαυτό.
Γενικά το μόνο που δε μπορώ είτε μιλάμε για μπλόγκερς, είτε για δημοσιογράφους, είτε για οποιονδήποτε, είναι τους "γκουρού"!
όλοι έχουμε άποψη, απόψεις, και - τώρα με τα βλογκ - βήμα να τις διατυπώσουμε.
καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ