ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ...


σε σένα μιλώ τρελέ επιστήμονα εκ Λόνδρας, σε σένα ιστορικέ Κεμαλιστή του Μαρβούργου! σου κλείνω το μάτι και σου λέω ξεκάθαρα : "Αυτή η νύχτα μένει!"


Ο ΒΙΜ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


η επίσκεψη του Γερμανού σκηνοθέτη θα μπορύσε να γραφτεί ως κωμικό σηριαλ για την ΕΡΤ (στα ιδιωτικά μια τέτοια πρόταση θα πήγαινε στον σκουπιδοτενεκέ με συνοπτικές διαδικασίες με την παρατήρηση "Who the fuck is Wim? Αφού δεν κάνει guest η Πέγκυ Ζήνα!"). τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα. ένα Βιμ να παραφυλάει να έρθει και γύρω όλοι γίνονται χαλιά να τους πατήσει. ύστερα ο έλληνας διεθνούς φήμης σκηνοθέτης φίλος του βλοσυρός του δίνει τον Golden Alexander. μετά ο Βιμ ξεπατώνεται στις συνεντεύξεις. Το CNN - Κολοκοτρονίτσι νιουζ βγάζει και αυτό παραρτημα για αποκλειστική συνεντεύξη του Βιμ. 5-6 δημοσιογράφοι στριμωγμένοι σε ένα τραπεζάκι και ο Βιμ στον τριθέσιο καναπέ αναλύοντας ξανά ξανά και ξανά τι σημαίνει η Αμερική για αυτόν, που πάει το ευρωπαικό σινεμά, τι ρόλο παίζει η μουσική στο έργο του, αν θα τολμούσε να σκηνοθετήσει το Θεσσαλονίκη - Τζακάρτα (στα πλαίσια ενός άτυποθ σικουελ του Παρίσι - Τέξας) και άλλα πολλά πρωτότυπα αλλά πανομοιότυπα ερωτήματα. και στο τελευταίο επεισόδιο το σενάριο δείχνει τον Βιμ στις Καρυές παρέα με τους μοναχούς. κάνει τον σταυρό του, τηλεφωνεί στην Ντονάτα που φωτογραφίζει τα Πομακοχώρια και η κάμερα δείχνει πανοραμικό πλάνο το απέραντο φθινοπωρινό γαλάζογκρίζο του Άθω. μπράβο παιδιά καλή λήψη, cut!


ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ


μιλάω για τα κρατικά βραβεία της Δευτέρας. η πρόσκληση μέσα σε γκρι και γαλάζιο. Απαραίτητη η ένδυση με επίσημο κοστούμι. δεν θα παραλειψω! και τα επίσημα τσαρούχια μου για να δείξω ποιος είμαι και από ήρθα. πάντως τα ράδιο αρβύλα πάνε και έρχονται τιες τελευταίες μέρες για τα προγνωστικά και ειλικρινά καθαρη γνώμη δεν μπορώ να βγάλω αλλά αν υπήρχε στοίχημα θα είχα επενδύσει σε γυναικείο όνομα. επειδή όμως ακόμα δεν είμαι σίγουρος κραταω επιφυλάξεις.


ΑΔΕΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ


δεν είναι η πρώτη φορά. το διάβασα σε αδελφό blog και δεν εκπλήσσομαι που μια τιμητική εκδήλωση και προβολή γέμισε και πάλι... εθελοντικά! ο λόγος αυτή τη φορά για την "Αρχόντισσα και τον Αλήτη". γενική σούμα δεν κάνω ακόμα γιατί μένουν άλλες δύο μέρες αλλά μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά κάποιοι το μέλλον αυτών των τιμών γιατί εκτείθενται από ένα σημείο και έπειτα.
ΔΥΟ ΣΙΝΕΦΙΛ ΤΑ ΛΕΝΕ
διαβάζω στην σημερινή επικαιρότητα ότι δύο από τα πρόσωπα του φετινού φεστιβάλ ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας βρεθήκαν στην Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα και ανταλλάξαν τις εμπειρίες τους από την φετινή τους επίσκεψη στο Ολύμπιον. Ο Πρόεδρος δείχνει ενθουσιασμένος. τον καταλαβαίνω. και εγώ την πρώτη φορά έτσι ήμουν. μετά πήρα το μπρίκι μου και ένα σλιπιν μπαγκ και εγκαταστάθηκα στην αίθουσα. και αυτό γίνεται συνεχώς εδώ και 15 χρόνια!Μακάρι και ο Πρόεδρος να μας έρχεται κάθε χρόνο διαλέγοντας μια καλή ταινία.


SMS


"που είσαι? πιάσε θέση στο Ολύμπιον και έρχομαι" η χαρά της φεστιβαλικής καθημερινότητας. το άγχος μεταξύ 2 προβολών, ο χρόνος, η θέση, το εισητήριο, η ταινία. όλα θα πάνε καλά...


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!


όπως ίσως κατάλαβες δεν έχω και σήμερα να σου πω πολλά γιατί ξημερώνοντας Σάββατο στήνομαι στο Βελλίδειο για την avant premiere μιας ισπανικής ταινίας τρόμου με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο. τίτλος του έργου "Los examenes", ελληνιστί ευχήσου μου καλή τύχη ( ή buena suerte) και όλα θα πάνε καλά. στο κεφάλι μου έχω μαύρο κενό, στο στομάχι ένα σφιξιμο πριν την πρεμιέρα. αν θα πάω καλά κερδίζω! όχι το Όσκαρ ή έστω Αλέξανδρο αλλά μια πιστοποίηση για την καλή γνώση ισπανικών. την ΕL Pais πάντως και τον Αλμοδοβαρ τους καταλαβαίνω και χωρίς αυτό. και η ζωή συνεχίζεται...


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ


Βραβεία Digital, διεθνούς, κοινού και Κρατικά. βραβεία για όλα τα γούστα δηλαδή! και επιπλέον Λιλι Ταιλορ, Τζουλιετ Λιουις, Τσεν καιγκε, Εμανουελ Μπεαρ, Σαντριν Μπονερ και Βαλέρια Γκολίνο. και όπως κατάλαβες 5 γυναίκες και ένας Κινέζος παρέα με την παλλακίδα του είναι καλός σεφτές για τέλος φεστιβάλ. σε περιμένω στο σινεδέντρο της Αριστοτέλους εξω από το ΟΛΥΜΠΙΟΝ. να είσαι εκεί!


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Dear John,
ande, egw kserw poios einai o "Kemalisths apo to Marbourg" oi alloi fun tou blog sou -pou ap' oti ma8ainw einai ekatondades- pou den kseroun 8a niw8oun perierga giati den katalavainoun ti grafeis...
Twra sovara, eisai ikanopoihmenos apo auta pou eides olh th week? The truth!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ