THE LAST TANGO FESTIVAL WEEKEND



Despina ke Yorgo you ertete Peichin kano ego voi8ous teleti enarxis. ferte kriso alexander se taper gia filo mou Zang Yimou. (silly jokes!)

Τσεν Καιγκε δεν είδα, Λιλι Τειλορ έχασα, Τζουλιέτ Λουις δεν είχα σκοπό να παρακολουθήσω και είμαι σίγουρος ότι θα με ρωτήσεις: τι διάολο έκανες όλη μέρα σήμερα? μα σου τα εξήγησα χτες φίλε...


ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

την είχα την ιδέα πριν καν ξεκίνησει το φεστιβάλ αλλά επιβεβαιώθηκε όταν είδα τις ταινίες και τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα. ένας από τους δύο Έλληνες θα βρεθεί αγκαλιά με μεγάλο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού. όνομα δεν θέλω να πω αν και ξέρω που να ποντάρω τα λεφτά μου αλλά εύχομαι και οι δύο να το κάνουν το θαύμα.

Yπενθυμίζω ότι Χρυσό και Αργυρό Αλέξανδρο έχουμε να πάρουμε από το 1993 όταν Γκορίτσας και Χούρσογλου είχαν σαρώσει κερδίζοντας αντίστοιχα τις δύο διακρίσεις από τα χέρια της Μελίνας(ήταν το τελευταίο φεστιβάλ της), το 1997 η Λένα Κιτσοπούλου κέρδισε το βραβείο Ά γυναικείου ρόλου για την ταινία του Δ. Αθανίτη, "Καμία συμπάθεια για τον διάβολο", το 1998 ο Κων. Γιάνναρης κερδίζει το βραβείο σκηνοθεσίας για το "Από την Άκρη της πόλης" (και χάνει από τον Τεό στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας), το 2000 ο Σταύρος Ιωάννου κερδίζει τιμητική μνεία για τους "Κλειστούς δρόμους", το 2002 ο Χρηστος Στέργιογλου κερδίζει το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την συμμετοχή του στις ταινίες "Θα το μετανοιώσεις" και "Δύσκολοι αποχαιρετισμοί:Ο πατέρας μου", το 2003 ο Δημήτρης Ινδαρές "κλέβει" το βραβείο σεναρίου για την "Γαμηλια Νάρκη" και φέτος πιθανόν να ζήσουμε άλλη μια μεγάλη στιγμή (μακάρι δηλαδή...)

ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΨΙΘΥΡΩΝ

αντιθέτως αυτά που ακούω για τα ελληνικά βραβεία της Δευτέρας δεν με πολυενθουσιάζουν αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία να κρίνω χωρίς να δω το αποτέλεσμα. πάντως η 50μελής επιτροπή βάλλεται καθημερινά για τις επιλογές της (που σημειωτέον ακόμα δεν ξέρουμε). εγώ το μόνο που λέω είναι ότι μακάρι να δωθεί ένα βήμα στο νέο σινεμά που έρχεται στην χώρα μας από νέα παιδιά. τα υπόλοιπα τις επόμενες μέρες αναλυτικότερα.

Σαντριν και Εμανουέλ έρχονται αύριο να κάνουν το φεστιβάλ σουπερ όμορφο με την γαλλική φινέτσα τους. Τζουλιέτ Λουις κάνε στην μπάντα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ