ΟΙ THESSALONISTAS ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ!


Ήρθαν λοιπόν οι Τhessalonistas και από τα μέρη μας με στόχο -τι άλλο?- την ευαισθητοποίηση, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, την καθαριότητα. Βασικά αυτή την στιγμή που γράφω το post (απογευμα Κυριακής) έχουν περάσει 3 ώρες και κάτι από την ώρα του ραντεβού και η ομάδα ακόμη καθαρίζει!

Η περιοχή που διάλεξαν είναι τα δυτικά τείχη της Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία την διασταύρωση Αγ. Δημητρίου και Αρκαδιοπόλεως (στο παλιό Καφαντάρι για όσους ξέρουν), καθάρισαν όλη την περιοχή από την πίσω πλευρά της Αρκαδιουπόλεως, στο μονοπάτι που βγάζει μέχρι πάνω στο Υδραγωγείο και την Παναγιά Φανερωμένη για να καταλήξουν στην Παλιά Λαχαναγορά και στην Πλατεία Μουσχουντή.

Την δράση απ' ότι κατάλαβα στήριξε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνοντας κάποιο μέρος του υλικού εξοπλισμού (σκουπιδοσακούλες και άλλα υλικά) , μάλιστα ο νέος Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κώστας Ζέρβας ήταν παρών και μάλλον αυτό είναι μια καλή αρχή και για τη νέα δίοικηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έτσι δείχνει θετική και ενθαρύνει τέτοιες προσπάθειες.

Η ομάδα των Thessalonistas, που αποτελείται από φοιτητές, μαθητές αλλά και εργαζόμενους κάθε ηλικίας που ήρθαν με τα παιδιά τους να στηρίξουν την δράση, καθάρισαν και φρόντισαν ότι μπόρεσαν λοιπόν σε αυτή την περιοχή και ενθουσίασαν τους κατοίκους με την παρουσία τους, οι οποίοι βγαίναν στα μπαλκόνια για να ευχαριστήσουν τους εθελοντές αλλά και να πουν τα παραπονά τους για την μέχρι τώρα ανυπαρξία του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό τι σκουπιδοθησαυρούς έβγαλε η αποκομιδή (θα το δείτε στις φώτο) αλλά και πως οι μόνιμοι κάτοικοι προσπαθούν να φροντίσουν την γειτονιά τους φυτεύοντας διάφορα φυτά στα παρτέρια (μια ηλικιωμένη κυρία μας έλεγε ότι η ίδια έχει βάλει χουρμαδιές, πασχαλιές και άλλα δεντράκια) αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου στις λιγοστές εμφανίσεις τους στην περιοχή κατεστρέψαν και ξερίζωσαν με τον τρόπο τους αυτές τις προσπάθειες!

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την δράση των Thessalonistas και διαβάστε αύριο την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη", στην οποία θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορταζ με συνεντεύξεις των μελών της ομάδας και φωτογραφίες της Χριστίνας Ταχιάου. Και φυσικά όταν η ομάδα ανεβάζει το οπτικό υλικό της θα το postαρουμε και αυτό εδώ!

Update 22.00 μμ: Μόλις είδα ότι οι Thessalonistas έχουν αναρτήσει τις δικές τους φωτογραφίες στο flickr. Απολαύστε το υλικό!

Update 10/01/2011 : Και το ρεπορτάζ της Χρ. Ταχιάου από την "Θεσσαλονίκη"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ