ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΡΟΣ 1ο (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)



Ήταν γεμάτο το χτεσινό Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Εϊτε το έβλεπες ακτιβιστικά, είτε καλλιτεχνικά και δημιουργικά, είτε απλά ρεμβάζοντας και απολαμβάνοντας ραχάτι και καφέ με την παρέα κάπου στο κέντρο. Βοήθησε βέβαια και ο καιρός αρκετά και ευτυχώς γιατί το βράδυ οι δυνατοί αέρηδες (λέγε με Βαρδάρη) και η βροχή ξαναφέρανε μια χειμωνιάτικη διάθεση στον καϊμένο τον καιρό.

Κατεβαίνοντας στο κέντρο συνάντησα στο πλακόστρωτο της Αριστοτέλους την Ένωση Πεζών, η οποία οργάνωσε συγκέντρωση - διαμαρτυρία απαγορεύοντας σε δίκυκλα, που καταπατούν το πλακόστρωτο για να περάσουν στον απέναντι δρόμο ή για να παρκάρουν χωρίς καμία ανησυχία ή προβληματισμό για τους πεζούς, που μπορεί να είναι ακόμη και μικρά παιδιά.

Με πρωτότυπα πλακάτ, διαφημιστικά και τα γνωστά αυτοκόλλητα των streetpanthers γέμισαν το πλακόστρωτο και ενημέρωναν τους περαστικούς για τις δράσεις του για αυτό το ασυμάζευτο - εδώ και χρόνια - χάλι της πόλης. Βέβαια οι μηχανόβιοι περαστικοί δεν συνετίστηκαν και τόσο και εδώ χωράει πλέον η δράση του Δήμου και της Τροχαίας για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.


Στην συνέχεια με το λεωφορείο της γραμμής από την Μητροπόλεως συνάντησα τους "Επιβάτες Θεσσαλονίκης" οι οποίοι χτες είχαν οργανώσει συμβολική κατάληψη και δωρεάν μετακινήσεις των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Με ντουντούκες, μεγάλα πανό και φυλλάδια ενημέρωναν το επιβατικό κοινό για τη νέα απαράδεκτη εισητηριακή πολιτική του ΟΑΣΘ, που αυξάνει τις τιμές των εισητηρίων και πάλι και καταργεί ουσιαστικά την διευκόλυνση της μετεπίβιβασης (αφού πρέπει να κόψεις νέο εισητήριο). Ελπίζω βέβαια πως αυτές οι δράσεις θα βοηθήσουν ώστε να βελτιώθεί η ποιότητας ζωής και η προσφορά και παροχή των δημόσιων - δημοτικών υπηρεσιών και πολύ περισσότερο πως θα βοηθήσουν ώστε ο κόσμος να αφήσει την παθητικότητα του καναπέ στο σπίτι παρέα με τον καναπέ.




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την δράση της Ένωσης Πεζών και άλλο ένα βίντεο που βρήκα από την δράση των Επιβατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ