Here&Now:Happiness στο ΜΜΣΤ - Οι τελευταίες performances

"To κρασάκι του Τσου" ή αν προτιμάτε μια χάρτινη φιάλη
με σάκε για να φτιάξει ιλαρή διάθεση ο Εδουάρδο Μασκαρπόνια!


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η πρώτη μεγάλη δράση του Project Space του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Πρόκειται για ένα εργαστήρι παραγωγής ιδεών και πρακτικών εφαρμογών με ζητούμενο την ευτυχία, που επιμελήθηκε η εικαστικός Μαρία Παπαχαραλάμπους. Σας είχα ξαναμιλήσει για αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και παλιότερα. Την Παρασκεύη πραγματοποιήθηκαν και οι τρείς τελευταίες performances. Να σημειώσω εδώ πως επειδή ο χώρος του Μουσείου δεν βοηθούσε την κινηματογράφιση με τον υπάρχοντα φωτισμό και ακουστική του ενδεχομένως σε κάποια σημεία τα βίντεο να μην έχουν καθαρή εικόνα ή ήχο :

Η πρώτη από το συγκρότημα των GAIA (Γεωργία Βεληβασάκη και Κώστας Αθυρίδης), με τίτλο "Το μικρό μυστικό της ζωής":


Ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της νέας ομώνυμης δουλειάς του συγκροτήματος, ένα άλμπουμ-βιβλίο (σε μορφή μουσικής ιστορίας) για μικρούς και μεγάλους.

Το ξέρατε ότι το Μπουτάν είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στιν κόσμο? Αυτό μάθαμε στο δεύτερο μέρος όταν η 'Ελενα Παυλίδου και η Ελισάβετ Αντάπαση παρουσιασαν την "Ιλαρή Διάθεση του Εδουάρδου Μασκαρπόνια", μια θεατρική performance πάνω στην έννοια της ευτυχίας.


Και στο τρίτο μέρος δύο Κύπριοι συνθέτες, οι Ανδρέας Μουστούκης και Τάσος Στυλιανού και ένας μουσικός, ο Μάριος Νικολάου, παρουσίασαν δύο συνθέσεις για μαρίμπα. Τι είναι η μαρίμπα? Το τεράστιο ξυλόφωνο που βλέπετε στο βιντεο που ακολουθεί:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ