"Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

King's Speech - Fighter: Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βραβεία

Πλούσιο αποδείχτηκε το μενού της οσκαρικής κούρσας με τα βραβεία των Σκηνοθετών (DGA) και Ηθοποιών (SAG), που απονεμήθηκαν το Σαββατοκύριακο. "Ο Λόγος του Βασιλιά" είναι η αγαπημένη ταινία των Σωματείων, γεγονός που διαμορφώνει ανάλογα και το κλίμα της προ-οσκαρικής καμπάνιας.

Το Σάββατο το Σωματείο Σκηνοθετών επέλεξε τον Τομ Χούπερ ως σκηνοθέτη της χρονιάς για την ματιά και την προσέγγιση του πάνω στον "Λόγο του Βασιλιά". Να υπενθυμίσουμε πως συνυποψήφιοι του ήταν ο Ντειβ. Φιντσερ για το "Social Network", ο Ντάρεν Αρονόφσκι για τον "Μαύρο Κύκνο", o Nτειβ. Ο Ράσελ για το "Fighter" και ο Κρις Νόλαν για το "Inception".

Την Κυριακή δώθηκαν και τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών στα οποία απλώς επιβεβαιώθηκε ποιο θα είναι το οσκαρικό ερμηνευτικό κουαρτέτο του 2011 αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά. Οι Μελίσα Λίο και Κρίστιαν Μπεϊλ βραβεύτηκαν στους β ρόλους για τις εκπληκτικές ερμηνείες τους στο Fighter, η Νάταλι Πορτμαν στον Α γυναικείο για τον Μαύρο Κύκνο, ο Κόλιν Φερθ στον πρώτο ανδρικό για τον "Λόγο του Βασιλιά" ενώ η ταινία αηυτή απέσπασε και το βραβείο συνολικής ερμηνείας του καστ (κάτι σαν καλύτερη ταινία σαν να λέμε).

Η κουρσά λοιπόν αντιστράφηκε ολοκληρωτικά στο δεύτερο μέρος της με τα Σωματεία υπέρ της αγγλικής παραγωγής, η οποία έχει κερδίσει τα 3 μεγαλύτερα και σημαντικότερα εξ αυτών (PGA, DGA, SAG) ενώ έχει πάρει κεφάλι και στα Όσκαρ χάρη στις 12 υποψηφιότητες. Μπορεί να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ