Life in A Day - Teaser και άλλα clips ενός ιστορικού κινηματογραφικού πειράματος

Έχουμε ξαναμιλήσει για το Life in a Day, μια πολύ όμορφη πρωτότυπη ιδέα που έχει σκοπό να δείξει πως είναι μια μέρα στον πλανήτη Γη. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το κινηματογραφικό πείραμα να καταθέσουν ένα φιλμάκι διάρκειας περίπου ένα-δύο λεπτά. Το φιλμάκι αυτό θα δείχνει μια μέρα από την ζωή τους, συγκεκριμένα ζητήθηκε να είναι η 24η Ιουλίου 2010. Το υλικό έπρεπε να ανέβει στην πλατφόρμα του YouTube και από εκεί θα γινόταν η επιλογή για μια ταινία που θα είχε τον τίτλο "Life in A Day", που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2011. Σκηνοθέτης (ουσιαστικά διαχειριστής του αρχείου) είναι ο Κέβιν Μακ Ντόναλντ (Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας) ενώ υπεύθυνος για το όλο project είναι ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Έξι μήνες μετά ο Μακ Ντόναλντ είναι πλέον έτοιμος να μας δείξει τι έχει μοντάρει και τι έχει επιλέξει από το πολυπληθές υλικό του, που φτάνει τα 1125 clips (και διάρκεια περίπου 90 λεπτά) ενώ η συνολική συμμετοχή των επίδοξων σκηνοθετών που έστειλαν δικό τους φιλμ αριθμούσε πάνω από 80 χιλ. συμμετοχές και τις 5000 ώρες! Τα νούμερα από μόνα τους είναι αρκετά εντυπωσιακά νομίζω. Στην διάρκεια των προηγούμενων 2 εβδομάδων το team του Life in a day παρουσίασε στο Youtube το πρώτο teaser αλλά και δύο άλλα κλιπ πολύ ενδεικτικά του τι θα παρουσιάσουν στο Σαντανς στις 27 Ιανουαρίου 2011 και μετά φαντάζομαι σε ένα μεγάλο ταξίδι σε πολλά φεστιβάλ της υφηλίου.

Πριν από αυτό δοκίμασαν πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, συναισθήματα και ερεθίσματα παρακολουθώντας με προσοχή το τεράστιο υλικό τους. Για παράδειγμα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια από τις τραγωδίες του 2010 αφού πολύς κόσμος με επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές κάμερες και κινητά κινηματογράφησε το Love Parade του 2010 στο Ντούισμπουργκ, στο οποίο πάνω από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ 21 έχασαν τη ζωή τους.

Παρά αυτές τις θλιβερές επιμέρους στιγμές ο Μακ Ντόναλντ υποστηρίζει πως η ταινία θέλησε να έχει μια θετική διάθεση προς τα πράγματα. Όπως αυτό το teaser που κινηματογραφήθηκε στην Ταραγόνα της Ισπανίας με πρωταγωνίστρια αυτή την γλυκύτατη πιτσιρίκα, η οποία με μια ειδική κάμερα βλέπει τον κόσμο από πολύ ψηλά:


Και άλλο ένα κλιπάκι με τίτλο "Κρύο Κολύμπι"



και ένα ακόμα με τίτλο Pirate Golf



Punjab Gardens



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ