ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΠΩΣ Η FOG FILMS ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΚΑΦΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΛΑ ΣΕΖΑΡ)


Σχόλια

Ο χρήστης Vassilios είπε…
http://taxalia.blogspot.com/2009/11/blog-post_4131.html

Μέχρι χθες έβλεπα με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία τους.

Αλλά διάβασα το παρακάτω άρθρο στη σημερινή "Μακεδονία τής Κυριακής" και μού'ρθε ο διάολος καβάλα:

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=46823

Μπήκα στο σάιτ των "Κινηματογραφιστών στην ομίχλη" και άφησα το παρακάτω σχόλιο:

Είμαι από τη Θεσσαλονίκη και διαβάζω αυτή τη στιγμή στη σημερινή “Μακεδονία τής Κυριακής”:

“Κάποιοι εκλαμβάνουν αυτή την κίνηση ως αντιφεστιβάλ, άποψη την οποία ο Σωτήρης Γκορίτσας σχολιάζει “όπως σχολιάζω τον παρφουμαρισμένο Μακεδοελληνάρα που έχει βγει να πάει για θαλασσινά στο Μοδιάνο και εκνευρίζεται από έναν απελπισμένο ξυπόλητο Αθηναίο που πνίγεται στο Θερμαϊκό και του χαλάει τη βραδινή έξοδο!” ”

‘Ωστε έτσι, κύριε Γκορίτσα… Αν ερχόσασταν στη Θεσσαλονίκη θα ερχόσασταν στους “παρφουμαρισμένους Μακεδοελληνάρες”; Αυτοί είναι το κοινό τού Φεστιβάλ; Οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που γεμίζουν δέκα αίθουσες (και όχι μία) ταυτόχρονα, είμαστε “Μακεδοελληνάρες”;

Γιατί προσβάλλετε τον κόσμο τής Θεσσαλονίκης όταν ξέρετε ότι μπορεί το Φεστιβάλ να γίνεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά εξαρτάται απολύτως από την κρατική, βλέπε αθηναϊκή χρηματοδότηση;

Το μόνο που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στο Φεστιβάλ, αλλά και σε όλους εσάς τους Έλληνες κινηματογραφιστές, είναι αγάπη και στήριξη.
Ο χρήστης igkros είπε…
Το ζήτημα δεν είναι οι Μακεδοελληνάρες. Και μάλλον ο γκορίτσας δεν εννοούσε αυτό που καταλάβατε. Ο Γκορίτσας έχει συνδέσει το όνομα του με την Θεσσαλονίκη και το φεστιβάλ. Το 1993 ειδικά με το ΑΠ' το χιόνι έφερε μια νεα πνοή στο ελληνικό σινεμά και έκανε την τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη να φωνάξει ενθουσιασμένη μπράβο στον Γκορίτσα και στον Χούρσογλου.

Το ζήτημα είναι η σχέση που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν προς όφελος τους με το φεστιβάλ και την Θεσσαλονίκη δημιουργώντας πρόλημα στην σχέση των ελληνων δημιουργών με το φεστιβάλ. όλοι ξέρουνπως η πόλη αυτή έχει κοινό και αγαπάει το φεστιβάλ καιόσους τιμάνε με τις ταινίες τους τη διοργάνωση. Επίσης όλοι πρέπει να σκεφτούν τι αντίκτυπο έχει στο φεστιβάλ αυτή η κόντρα και η αποχή. επομένως οι μακεδοελληνάρες δεν είναι η ζημιά. η αποχή και η απαξίωση μιας σπουδαίας διοργάνωσης είναι η ζημιά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ