ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΣΚΑΡ


Μια ενδιαφέρουσα κόντρα έβγαλαν τα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Όσκαρ, τα λεγόμενα και EFA ή εν συντομία Φέλιξ.

Ο Προφήτης του Οντιάρ κοντράρει στα ίσια το Slumdog του Ντάνι Μπόιλ με 6 υποψηφιότητες για την κάθε ταινία. Την εξάδα των καλύτερων ταινιών της χρονιάς συμπληρώνουν τα Σφραγισμένα χείλη του Στ. Ντάλντρι, το Fish Tank της Αντρέα Άρνολντ, το Άσε το κακό να μπεί του Τόμας Αλφρεντσόν και η Λευκή Κορδέλα του Μικάελ Χάνεκε. Δύσκολη η επιλογή στο παιχνίδι αυτό για τα περίπου 2000 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.

Ο Αντίχριστος έχει επίσης κερδίσει 3 υποψηφιότητες για Α γυναικείο, σκηνοθεσία και φωτογραφία ενώ και η τελευταία ταινία του Αλμοδόβαρ Ραγισμένες αγκαλιές πήρε το κατιτις της από υποψηφιότητες (4 συνολικά).

Στην κατηγορία καλύτερου Ευρωπαϊου Συνθέτη της χρονιάς η EFA έχει να αναδείξει έναν εκ των Αλεξάντερ Ντεπλά, Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, Γιόχαν Σοντερκβιστ και Γιακομπ Γκροθ. Προσωπικά δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη αλλά με μια πρώτη ματιά θα διάλεγα έναν από τους Ντεπλά και Σόντερκβιστ

Τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο θα πάρει φέτος ο Βρετανός σκηνοθέτης Κέν Λοουτς. Τα βραβεία της EFA θα δοθούν στα μέσα του Δεκέμβρη στο Μπόχουμ της Ρουρ(Βεστφαλία/Γερμανία).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ