Δήμητρια τριών εβδομάδων προανείγγειλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την ιστορική διοργάνωση του 1986, η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αφήσει και πάλι τη σφραγίδα της στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.

Περισσότεροι από 300 νέους δημιουργούς θα επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2011 στο πλαίσιο της διοργάνωσης, που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για τα φετινά 46α Δημήτρια, για τα οποία υπήρξαν επίσης δυνατές ειδήσεις στην σημερινή παρουσίαση της Μπινεάλε στους δημοσιογράφους.

Η ΑΝτιδημαρχία βάζει τέρμα στο Μπεν Χουρ τριών εώς πέντε μηνών σκόρπιων εκδηλώσεων που άπλωναν τα Δημήτρια σε χρόνο. Συγκεκριμένα η διοργάνωση θα συρρικνωθεί χρονικά σε διάρκεια μόλις τριών εβδομάδων, γεγονός που δεν οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική στενότητα, περιορίζοντας το μπατζετ των Δημητρίων από 1 εκ. ευρώ σε μόλις 400 χιλιάδες ευρώ. Τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης όσο και ο αρμόδιος Αντοδήμαρχος Πολιτισμού Σ. Πέγκας δήλωσαν ξεκάθαρα πως τα Δημήτρια θα πάψουν να είναι ένα "σουπερ μάρκετ ατζέντηδων και ιδιωτικών εκδηλώσεων", όπως αναφέρθηκε ενώ ο Δήμος εφ' εξής δεν θα χρηματοδοτεί εξ' ολοκλήρου εκδηλώσεις και ιδέες εκδηλώσεων αλλά θα στηρίζει μόνο μέρος τους ζητώντας και τη οικονομική σύμπραξη και ιδιωτών σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Όσο για τις εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας του 2012 ο κος Μπουτάρης τόνισε πως "ο Δήμος δεν πρόκειται να χαλάσει χρήματα σε εθνικοαπελευθερωτικές υστερίες αλλά θα τονίσει τη νεανικότητα της Θεσσαλονίκης και το μέλλον της πόλης".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ